Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πόσο καλή είναι η ήπια υβριδική και ανανεωμένη Mercedes GLB 200;

(25/9/2024)
Πόσο καλή είναι η ήπια υβριδική Mercedes GLB 200 σύμφωνα με τις μετρήσεις
2 Φωτογραφίες »

Πόσο καλή είναι η ήπια υβριδική Mercedes GLB 200 σύμφωνα με τις μετρήσεις

- Δεν καίει στο ταξίδι (5,3 λτ.) και προσπερνάει σβέλτα και με ασφάλεια (160 μέτρα)
- Γεμάτο πολυτέλεια το εσωτερικό και φουλ σε εξοπλισμό με 2 οθόνες 10,25 ιντσών
- Το μόνο premium μικρομεσαίο SUV που έρχεται και ως 7θέσιο
- Είναι υβριδική και πλέον μπαίνει ελεύθερα στον «πράσινο» Δακτύλιο

Δεν καίει στο ταξίδι (5,3 λτ.) και προσπερνάει σβέλτα και με ασφάλεια (σε 160 μέτρα)

Αξιολογούμε σε μετρήσεις και εξοπλισμό την Mercedes GLB 200 η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα αποκτώντας ελαφρώς νέα σχεδίαση, καλύτερο εξοπλισμό και -το σημαντικότερο- σύστημα 48V που βελτιώνει επιδόσεις και κατανάλωση. Ποια είναι τα δυνατά της σημεία όπως τα καταγράφουν τα όργανα του AutoΤρίτη Test Center και που μπορεί να βελτιωθεί;

Κάτω από το καπό η ανανεωμένη Mercedes GLB 200 εφοδιάζεται με τον 1,33 λτ. turbo βενζινοκινητήρα 163 ίππων που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα και προσφέρει ηλεκτρικό boost 14 ίππων στις χαμηλές στροφές. Χάρη και σε αυτό η GLB 200 έχει χαμηλή κατανάλωση στο ταξίδι (5,3 λτ./100 χλμ.), νούμερο πολύ καλό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Φανταστείτε πως η κορυφαία τιμή απέχει μόλις 0,2 λτ. και ανήκει στην GLA που φορά τον ίδιο κινητήρα. Στην πόλη από την άλλη καίει 9,3 λτ./100, νούμερο που μπορεί να βελτιωθεί.

Τέλος, από πλευράς επιδόσεων χάρη στα 163 άλογα και το boost όταν πατάς γκάζι η GLB 200 προσπερνάει γρήγορα και με ασφάλεια το προπορευόμενο όχημα μέσα σε περίπου 160 μέτρα (δείτε αναλυτικά παρακάτω τον πίνακα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις).

Γεμάτο πολυτέλεια το εσωτερικό και φουλ σε εξοπλισμό με 2 οθόνες 10,25 ιντσών

Στην καμπίνα η αίσθηση πολυτέλειας και στιβαρότητας είναι αυτή που περιμένεις από μία Mercedes με τα υλικά, την συναρμογή και το φινίρισμα να μην επιδέχονται αμφισβήτησης. ¶λλωστε στην αξιολόγηση της απτής πολυτέλειας η GLB έχει λάβει 90%, το κορυφαίο σκορ στην κατηγορία (μαζί με την GLA).

Συνοπτικά, η ανανεωμένη GLB έχει ανεβεί επίπεδο σε τεχνολογία, αφού πλέον στο ενιαίο πλαίσιο πίσω από το πολυλειτουργικό τιμόνι, είναι τοποθετημένες δύο οθόνες, μία που εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα infotainment MBUX. Αυτές οι οθόνες είναι στάνταρ 10,25 ιντσών. Επίσης, ο οδηγός (με την GLB σε στάση) και οι επιβάτες μπορούν να παίξουν παιχνίδια όπως Sudoku, Shuffle Puck, Pairs, Match 3 καθώς και κουίζ μέσω των οθονών και των πλήκτρων ελέγχου αφής που βρίσκονται πάνω στο τιμόνι.

Το μόνο premium μικρομεσαίο SUV που έρχεται και ως 7θέσιο

Η GLB συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα για 7θέσια διάταξη καμπίνας (+1.550 ευρώ), μια επιλογή που δεν προσφέρει κανένα άλλο premium μικρομεσαίο SUV και συνεπώς έχει το μονοπώλιο για όποιον επιθυμεί να μεταφέρει έως και 7 επιβάτες με... πολυτέλεια. Τη πρακτικότητα της καμπίνας απογειώνει το πίσω συρόμενο κάθισμα (προαιρετικά με κόστος 469 ευρώ), ενώ οι χώροι παραμένουν άνετοι ακόμα και για 5 ενήλικες με τις αποσκευές του (πορτ-μπαγκάζ από 560 λτ. έως 760 λτ. στην 5θέσια διάταξη).

Είναι υβριδική και πλέον μπαίνει ελεύθερα στον «πράσινο» Δακτύλιο

Για να έχει ένα αυτοκίνητο ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο πρέπει να εκπέμπει λιγότερα από 145 γρ./χλμ C02. Οι εκπομπές CO2 της ανανεωμένης GLB 200 είναι πάνω από το όριο (156 γρ./χλμ.) αλλά έχει την δυνατότητα να μπαίνει κάθε μέρα στο κέντρο γιατί λόγω του ήπια υβριδικού συστήματος, χαρακτηρίζεται ως υβριδική. Αυτό δεν συνέβαινε πριν το πρόσφατο facelift που έλαβε, οπότε είναι κάτι που θα λάβουν υπόψη τους όσοι θέλουν να έχουν ελευθερία κινήσεων στο κέντρο των Αθηνών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις της Mercedes GLB σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Mercedes GLB
Autotriti.gr
VW