Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hyundai: Ετοιμάζει προσιτό τιμόνι με λαμπάκια α λα F1

 Σχολιάστε 
5.627 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2024)
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο τιμόνι που ετοιμάζει η Hyundai.
5 Φωτογραφίες »

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο τιμόνι που ετοιμάζει η Hyundai.

- Τα λαμπάκια θα ενημερώνουν τον οδηγό για την αλλαγή ταχύτητας.
- Στόχος της Hyundai να κατεβάσει το κόστος στο συγκεκριμένο τιμόνι.
- Το τιμόνι θα έχει μόνιμα μια αυλάκωση στο πάνω μέρος όπου θα τοποθετείται LED οθόνη.
- Θα αφορά και τα μοντέλα της Genesis.

Ετοιμάζει τιμόνι α λα F1 η Hyundai

Πατέντα της Hyundai δείχνει πως η κορεατική μάρκα εργάζεται για τη δημιουργία νέου τιμονιού, το οποίο θα έχει πάνω του ενσωματωμένα LED λαμπάκια, όπως τα τιμόνια των μονοθεσίων της F1. Οι πρώτες εικόνες από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της μάρκας ήρθαν στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που τις συνοδεύουν, η μάρκα θα μπορούσε να μειώσει το κόστος παραγωγής των εν λόγω τιμονιών, που παράλληλα θα βοηθούν τον οδηγό να κάνει στον ιδανικό χρόνο τις αλλαγές στις ταχύτητες.

Στόχος της Hyundai να κατεβάσει το κόστος στο συγκεκριμένο τιμόνι

Τα φώτα αλλαγής ταχυτήτων στα τιμόνια δεν είναι κάτι καινούργιο, φυσικά. Είναι διαθέσιμα εδώ και χρόνια σε μοντέλα της Ferrari και όχι μόνο, ωστόσο δεν είναι φθηνές επιλογές. Το γεγονός πως από τη μία συνδυάζονται με καλύμματα από ανθρακονήματα, αλλά και ο διαφορετικός σχεδιασμός του και η διαφορετική διαδικασία κατασκευής, μοιραία αυξάνουν το κόστος. Η Hyundai πιστεύει ότι μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με μια νέα σχεδίαση σπονδυλωτών τιμονιών, που θα μειώσει το κόστος παραγωγής.

Το τιμόνι θα έχει μόνιμα μια αυλάκωση στο πάνω μέρος όπου θα τοποθετείται LED οθόνη

Σύμφωνα με την πατέντα πάνω στην οποία εργάζεται η Hyundai, στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα τιμόνι με αυλάκωση στο πάνω μέρος της στεφάνης που να μπορεί να φιλοξενήσει οθόνη LED. Στια βασικές εκδόσεις τα τιμόνια δε θα έχουν την οθόνη, απλώς θα φέρουν ένα κάλυμμα. Ωστόσο, όταν ο αγοραστής θα θέλει να προσθέσει τα LED φώτα, τότε ο χώρος θα προϋπάρχει και έτσι οι Κορεάτες θα μπορούσαν με μικρό κόστος να προσθέσουν την οθόνη LED.

Θα αφορά και τα μοντέλα της Genesis

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το νέο τιμόνι α λα F1 της Hyundai. Δεν αποκλείεται σε περίπτωση που κατασκευαστεί να είναι μέρος των αξεσουάρ στον κατάλογο N Performance της Hyundai. Όμως, οι εικόνες από την πατέντα δείχνουν στο κεντρικό μέρος του τιμονιού το λογότυπο της Genesis, δηλαδή της premium μάρκας της Hyundai, άρα θα είναι χαρακτηριστικό και των πιο πολυτελών μοντέλων του Ομίλου!  

Mercedes
VITO POSO KALO EINAI