Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hyundai και GM θέλουν να κατασκευάζουν μαζί αυτοκίνητα!

 Σχολιάστε 
1.488 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2024)
Hyundai και GM θέλουν να κατασκευάζουν μαζί αυτοκίνητα!
2 Φωτογραφίες »

- Συνεργασία για αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης και ηλεκτρικά.
- Το υδρογόνο μέσα στους πιθανούς τομείς συνεργασίας.
- Στόχος η ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων πιο γρήγορα και με λιγότερο κόστος.
- Ξεκινά η αξιολόγηση για τους τομείς όπου οι δύο μάρκες μπορούν να συνεργαστούν.

Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) οι δύο μάρκες

Η Hyundai και η General Motors ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε μία ακόμα προσπάθεια για συνεργασία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για τη διερεύνηση της δυνατότητας από κοινού ανάπτυξης και κατασκευής αυτοκινήτων. Η συνεργασία, εάν εν τέλει υλοποιηθεί θα αφορά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα περιλαμβάνει τόσο επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα.

Το υδρογόνο μέσα στους πιθανούς τομείς συνεργασίας

Αξίζει να σημειωθεί πως στο MoU (Memorandum of Understanding) που υπογράφηκε από τις Hyundai και General Motors αναφέρεται και η δυνατότητα συνεργασίας σε συστήματα κίνησης με βάση το υδρογόνο. Επίσης, θα υπάρξει διερεύνηση συνεργασίας και σε τομείς όπως οι προμήθεια πρώτων υλών για μπαταρίες, η χάλυβα και άλλων υλικών.

Στόχος η ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων πιο γρήγορα με λιγότερο κόστος

Σκοπός της ενδεχόμενης συνεργασίας των δύο «κολοσσών» της αυτοκίνησης είναι η μείωση του κόστους ανάπτυξης και παραγωγής, με παράλληλη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την κατασκευή νέων αυτοκινήτων.

Ξεκινά η αξιολόγηση για τους τομείς όπου οι δύο μάρκες μπορούν να συνεργαστούν

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι επικεφαλείς των Hyundai και General Motors μετά την υπογραφή του μη δεσμευτικού MoU, θα ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση των ευκαιριών και η πρόοδος προς δεσμευτικές συμφωνίες. Από την πλευρά της Hyundai ο Euisun Chung είπε: «Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στην Hyundai Motor και την GM να αξιολογήσουν ευκαιρίες για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε βασικές αγορές και τμήματα οχημάτων». Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GM, Mary Barra υπογράμμισε πως: «Στόχος μας είναι να ξεκλειδώσουμε τη δημιουργικότητα και των δύο εταιρειών για να παραδίδουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικά οχήματα στους πελάτες ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά».

Mercedes
Ford