Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Jaguar: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2025

2.071 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2021)

Mόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζει η Jaguar από το 2025, όπως ανακοίνωσε η ίδια η βρετανική φίρμα.


H Jaguar είναι μια από τις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων που προσφέρουν κάποια από τα ισχυρότερα κινητήρια σύνολα βενζίνης, ωστόσο από το 2025 και έπειτα, δεν θα έχει στην γκάμα της κανένα αυτοκίνητο με κυλίνδρους, έμβολα και… εξάτμιση.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως από το 2025 και έπειτα, ο στόχος της είναι να προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ακολουθώντας πιστά τη νέα της στρατηγική με όνομα «Reimagine». H εταιρεία υπόσχεται πως θα αναπτύξει «μια όμορφη γκάμα αυτοκινήτων με νέας γενιάς τεχνολογίες».

Η απόφαση αυτή της Jaguar σημαίνει πως η XJ δεν θα έχει κάποιον διάδοχο. Η Jaguar, αντίθετα, θα επενδύσει 3 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογίες για αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και συστήματα συνδεσιμότητας. Η εταιρεία θα αναπτύξει επίσης μια πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα βασιστούν όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά της φίρμας.

Ο Thierry Bollore, CEO της Jaguar Land Rover δήλωσε σχετικά: «Μπορούμε να κινηθούμε και θα το κάνουμε πολύ γρήγορα με ξεκάθαρο στόχο να ορίσουμε τι είναι η πολυτέλεια. Μάρκες που παρουσιάζουν μοναδικά σχέδια, έργα τέχνης αν θέλετε, αλλά με τεχνολογίες συνδεσιμότητας ορίζουν νέα πρότυπα στην ιδιοκτησία. Σχεδιάζουμε ξανά ένα νέο είδος πολυτέλειας με βάση τον σχεδιασμό».
 

Mercedes
VW