Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κάνει ντεμπούτο το 2022 το Audi Q6 e-tron

1.703 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2021)

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Audi θα κάνει ντεμπούτο το επόμενο έτος και θα βασίζεται στο νέο Premium Platform Electric (PPE) δάπεδο που αναπτύσσει η φίρμα μαζί με την Porsche.


Το αφεντικό της Audi, o Markus Duessman, επιβεβαίωσε ότι το ολοκαίνουργιο Q6 e-tron θα κάνει το ντεμπούτο του το 2022 και θα βασιστεί στη νέα αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE) του Volkswagen Group, την οποία η Audi αναπτύσσει σε συνεργασία με την Porsche.

Το Q6 e-tron θα είναι το πρώτο Audi που θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE και θα μοιράζεται πολλά κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά με την ηλεκτρική Porsche Macan επόμενης γενιάς. Το Q6 e-tron θα τοποθετηθεί πάνω από το Q4 e-tron, το πρώτο Audi που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB του VW Group και θα είναι ένα από τα περισσότερα από 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσει η Audi έως το 2025.

To κινητήριο σύνολο του Q6 e-tron λέγεται πως θα είναι το ίδιο με αυτό του e-tron GT που αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο τοποθετημένους στον εμπρόσθιο άξονα και έναν στον πίσω, που στο e-tron GT quattro αποδίδουν 238 άλογα (175 kW) και 435 άλογα (320 kW), αντίστοιχα, κάτι το οποίο συνδυαστικά μεταφράζεται σε 476 ίππους (350 kW). Μάλιστα, έως και για 2,5 δευτερόλεπτα σε λειτουργία overboost η προσφερόμενη ισχύς αγγίζει τα 530 άλογα (390 kW), ενώ η συνολική ροπή είναι σταθερά στα 630 Nm. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,4 δλ. για το e-tron GT.

Το Q6 e-tron θα μπει σε παραγωγή στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt το επόμενο έτος. Μετά το Q6 e-tron, η Audi επιβεβαίωσε ότι το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου από το «Project Artemis».
 

Mercedes
LEASING COURIER VS CITAN