Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Carlos Tavares.

Κανονικά η συγχώνευση PSA-FCA

2.336 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2020)

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στην συμφωνημένη συγχώνευση μεταξύ του Ομίλου PSA και της Fiat Chrysler Automobiles, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του γαλλικού Ομίλου, Carlos Tavares θα πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί.


Το μεσημέρι της Πέμπτης (25/6) έλαβε χώρα η ετήσια συνεδρίαση των μετόχων το Ομίλου PSA και όπως ήταν φυσικό ένα από τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι εξελίξεις αναφορικά με την συγχώνευση της FCA, με την οποία υπάρχει συμφωνία εδώ και αρκετούς μήνες.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PSA, Carlos Tavares μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η συγχώνευση θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί και θα αποφέρει συνέργειες τουλάχιστον 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Το χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης με την FCA τηρείται αυστηρά», είπε μεταξύ άλλων στους υπόλοιπους μέτοχους της εταιρείας, προσθέτοντας πως είναι σίγουρος ότι οι υπογραφές θα «πέσουν» το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2021.
 
Σχολιάζοντας τις αναμενόμενες συνέργειες από τη συμφωνία, είπε ότι 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι το μίνιμουμ ποσό.
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα, οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν έρευνα τεσσάρων μηνών αναφορικά με την προτεινόμενη συγχώνευση, λέγοντας ότι μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των βαν αναφορικά με 14 χώρες της ΕΕ και στη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αρνήθηκαν να προσφέρουν παραχωρήσεις για να μετριάσουν τις ανησυχίες της ΕΕ για τον ανταγωνισμό κατά την προκαταρκτική επανεξέταση της συμφωνίας.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η συμφωνία της συγχώνευσης έχει ήδη εγκριθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ρωσία.

Toyota
Hyundai