Κατασκευάζει νέο 6κύλιδρνο κινητήρα η FCA;

Κατασκευάζει νέο 6κύλινδρο κινητήρα η FCA;

2.056 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2018)

Οι φήμες πως η FCA εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα έχουν φουντώσει και όπως φαίνεται το εν λόγω μηχανικό σύνολο απασχολεί τους ανθρώπους της φίρμας.

Επίσημες πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, ωστόσο μεγάλα μέσα του εξωτερικού επικαλούνται πως στα πλάνα του ομίλου βρίσκεται η κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου εξακύλινδρου κινητήρα, ο οποίος μάλιστα απασχολεί τους ιθύνοντες της FCA από πέρυσι, ωστόσο φέτος έφτασε η ώρα για την κατασκευή του.
 
Μάλιστα οι πληροφορίες που αναφέρουν τα ΜΜΕ του εξωτερικού κάνουν λόγω πως το νέο μηχανικό σύνολο θα βασίζεται στον τετρακύλινδρο κινητήρα Global Medium Engine (GME) που βρίσκουμε στο Jeep Wrangler JL και στην Alfa Romeo Guilia, ωστόσο επειδή η FCA δεν μπορεί να αλλάξει ούτε την δομή του κινητήρα, αυτό που θα κάνει είναι να προσθέσει ακόμα δύο κυλίνδρους.
 
Επιπλέον γίνεται λόγος πως το αρχικό σχέδιο της FCA ήταν να ενισχύσει τον Pentastar V6, όμως η ιδέα αυτή γρήγορα υποχώρησε λόγω περιορισμών στις ευρωπαϊκές αγορές και έτσι πάρθηκε η απόφαση που αναφέραμε παραπάνω.
 
Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από τους αρμόδιους και πλέον μένει να αποδειχτεί εάν οι συνάδελφοι του εξωτερικού έχουν πληροφορηθεί σωστά.   

ELASTIKA 2024
Audi