Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το αυτοκίνητο της Apple από το Motor1.

Κατέρρευσε η συνεργασία Ηyundai-Apple

2.073 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2021)

Oι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποια συμφωνία για την παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου της Apple.


Καμία συμφωνία για την κατασκευή του αυτοκινήτου της Apple από τον όμιλο Hyundai δεν υφίσταται, όπως ανακοίνωσε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία. Τον Ιανουάριο η εταιρεία είχε επιβεβαίωσε πως υπήρχαν συζητήσεις για την κατασκευή του Apple Car από την Kia, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπήρξε τελικά κάποια συμφωνία. «Δεν κάνουμε διαπραγματεύσεις με την Apple πάνω στη ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων», ανακοίνωσε η Hyundai στους επενδυτές της.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποια είναι η αιτία που οδήγησε στην κατάρρευση της συνεργασίας. Από την Hyundai, υπήρχαν άνθρωποι που ανέφεραν πως η εταιρεία θα περιοριζόταν στην κατασκευή των αυτοκινήτων, χωρίς να έχει κάποιο επιπλέον όφελος στο κομμάτι της τεχνολογίας.

Οι φήμες ανέφεραν πως οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να αναλάβει η Kia την κατασκευή του Apple car, με κάποιους μάλιστα να ισχυρίζονται πως είχε ήδη αναπτυχθεί ένα concept που θα παρουσιαζόταν στο κοινό το 2022, με σκοπό να μπει στην παραγωγή το 2024. Αν και οι πρώτες αναφορές για την συνεργασία των δύο πλευρών ήρθαν στην δημοσιότητα το 2021, γνωρίζουμε πλέον πως οι συζητήσεις είχαν αρχίσει ήδη από το 2018.

Η Apple αυτή την στιγμή λέγεται πως έχει δημιουργήσει μια μικρή ομάδα μηχανικών που εργάζεται πάνω στο καινούριο αυτοκίνητο. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπινου δυναμικού της είναι πρώην εργαζόμενοι της Τesla. Πλέον, η Αpple πιστεύει πως η παρουσίαση του αυτοκινήτου μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή ανάμεσα στο 2024 και το 2028.
 

Mercedes
PEUGEOT