Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Το ντεμπούτο της EQS αναμένεται κάποια στιγμή εντός του 2021.

Καθαρό σαν χειρουργείο το εσωτερικό της Mercedes EQS

2.413 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2020)

Η EQS είναι ένα από τα νέα μοντέλα που αναμένεται να δούμε πολύ σύντομα από τη Mercedes και στο πλαίσιο αυτό η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μερικές εικόνες teaser αλλά και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την ηλεκτρική της ναυαρχίδα.


Ένα από τα νέα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα έχει το μοντέλο είναι το προαιρετικό φιλτράρισμα του αέρα που ονομάζεται HEPA και σύμφωνα με τη μάρκα δημιουργεί την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό τόσο καθαρή όσο αυτή που συναντάμε μέσα σε ένα μία χειρουργική αίθουσα.
 
Από κει και πέρα η EQS θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα Electric Vehicle Architecture (EVA) της Mercedes. Μελλοντικά ωστόσο αναμένεται να ακολουθήσουν τουλάχιστον τέσσερα ηλεκτρικά που θα έχουν ως «θεμέλιο λίθο» τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.
 
Η ηλεκτρική «S-Class», όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η EQS, θα έχει στη φαρέτρα της επίσης μία υπερσύγχρονη έκδοση του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX, ενώ είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πως η αυτονομία της θα βρίσκεται στο όριο των 700 χιλιομέτρων. Σε ότι αφορά τις εκδόσεις έντονες είναι οι φήμες πως η Mercedes θα λανσάρει κάποια στιγμή και μία έκδοση AMG με περισσότερους από 600 ίππους.
 
Το ντεμπούτο της EQS αναμένεται κάποια στιγμή εντός του 2021, ενώ το ίδιο διάστημα για την Ευρώπη η εταιρεία θα παρουσιάσει και ένα νέο σύστημα φόρτισης για τα ηλεκτρικά της χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Mercedes θα κατασκευάσει την EQS στο εργοστάσιό της Factory 56 στη Γερμανία.  
 

FORD
RANGER