Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Porsche δουλεύει πάνω σε μία νέα πατέντα, η οποία έχει να κάνει με την έλευση ενός αναπαυτικού καθίσματος.

Η κανονική θέση οδήγησης.

Η αναπαυτική θέση όπου τα χέρια και τα πόδια του οδηγού δεν αγγίζουν το τιμόνι και τα πετάλια.

Το τιμόνι και τα πετάλια σε κανονική θέση.

Το τιμόνι και τα πετάλια σε αυτόνομη ρύθμιση οδήγησης.

Κάθισμα της Porsche για αυτόνομα οχήματα

1.790 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2019)

Έχοντας το βλέμμα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον η Porsche δουλεύει πάνω σε μία νέα πατέντα, η οποία έχει να κάνει με την έλευση ενός αναπαυτικού καθίσματος, το οποίο πιθανότατα θα εξοπλίσει τα πρώτα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από τη διαρροή εικόνων στο φόρουμ TaycanEVforum.com, οι οποίες παρουσίαζαν την πατέντα της γερμανικής φίρμας. Μάλιστα τα σχέδια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας κατατέθηκαν αρχικά στη Γερμανία όσον αφορά την πνευματική τους κατοχύρωση, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO).
 
Τα σχέδια λοιπόν που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ένα νέο κάθισμα σε στυλ μπάκετ, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη στήριξη σε όλο το σώμα του οδηγού. Ωστόσο το βασικό χαρακτηριστικό είναι πως μπορεί να διαμορφωθεί σε πολλές θέσεις, σε κάποιες από τις οποίες είναι αδύνατο ο οδηγός να φτάσει το τιμόνι.
 
Έτσι αν και δεν αναφέρεται πουθενά ότι το κάθισμα θα είναι μέρος αυτόνομων αυτοκινήτων, το προαναφερόμενο στοιχείο μαζί με μία εικόνα που δείχνει το τιμόνι και τα πετάλια να φεύγουν από τη φυσική τους θέση, επιβεβαιώνουν πως το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί μόνο του. Παράλληλα το νέο κάθισμα θα προσφέρει στον οδηγό τη χαλάρωση που χρειάζεται, προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστος στον προορισμό του.       
 
Τα επίπεδο αυτόνομης τεχνολογίας που θα επιτρέπει σε ένα όχημα να κινείται αποκλειστικά μόνο του είναι το 4ο και απέχει ακόμα κάποια χρόνια. Όμως φαίνεται πως οι άνθρωποι της Porsche έχουν αρχίσει ήδη να δουλεύουν σε αυτό, προστατεύοντας διάφορες ιδέες όπως αυτή.

Mercedes
Autotriti.gr