Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Κέλβιν Κίπτουμ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρωταθλητής μαραθωνίου
5 Φωτογραφίες »

Κέλβιν Κίπτουμ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρωταθλητής μαραθωνίου

2.090 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2024)

- Το τροχαίο σημειώθηκε στην Κένυα την Κυριακή στις 20:00 ώρα Ελλάδος
- Έχασε τον έλεγχο, βγήκε εκτός δρόμου και συγκρούστηκε σε δέντρο
- Νεκρός και ο προπονητής του, τραυματίας η τρίτη επιβάτης
- Έκανε ντεμπούτο το 2022 και το 2023 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ διαδρομής

Το τροχαίο σημειώθηκε στην Κένυα την Κυριακή στις 20:00 ώρα Ελλάδος

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου ανδρών, ο 24χρονος Κέλβιν Κίπτουμ από την Κένυα, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην πατρίδα του την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη περίπου στις 23:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή, ανέφερε η αστυνομία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Έχασε τον έλεγχο, βγήκε εκτός δρόμου και συγκρούστηκε σε δέντρο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Κίπτουμ, ο οποίος οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο στο Καπταγκάτ, στη νοτιοδυτική Κένυα, έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο του οχήματός του, βγήκε από τον δρόμο και συγκρούστηκε σε ένα δέντρο.

Νεκρός και ο προπονητής του, τραυματίας η τρίτη επιβάτης

Από το ρεπορτάζ που μετέδωσε το AFP, νεκρός βρέθηκε και ο προπονητής του Ζερβάις Χακιζιμάν, ενώ στο όχημα υπήρχε και μια γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Έκανε ντεμπούτο το 2022 και το 2023 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ διαδρομής

Ο Κέλβιν Κίπτουμ έγινε γνωστός όταν έκανε το ντεμπούτο του στον μαραθώνιο της Βαλένθια τον Δεκέμβριο του 2022. Ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 42,195 μέτρων σε 2:01:53, έκοψε πρώτος το νήμα και έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, μόλις στην τρίτη του κούρσα στο αγώνισμα, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου τερματίζοντας σε 2:00:35 στο Σικάγο. Χάρη σε αυτή την εμφάνιση αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στίβου στον κόσμο το 2023 για τα αγωνίσματα εκτός σταδίου, ενώ την ίδια χρονιά νίκησε και στον μαραθώνιο του Λονδίνου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής με 2:01:25. Αποτιμώντας φόρο τιμής στον Κίπτουμ, ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Αμπάμπου Ναμγουάμπα, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Η Κένυα έχασε ένα ξεχωριστό διαμάντι».

Toyota
OPEL