Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Kia CV στην έκδοση παραγωγής.

Κia: 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026

2.602 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2021)

H Kia αποφάσισε να αναθεωρήσει την στρατηγική της και να βάλει πιο φιλόδοξους στόχους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 7 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2026.


Το Imagine By Kia concept θα ονομαστεί σε CV στην έκδοση παραγωγής του.

Το Imagine By Kia concept θα ονομαστεί σε CV στην έκδοση παραγωγής του.


Την αναθεωρημένη στρατηγική της με όνομα «Plan S» ανακοίνωσε η Kia. Το νέο σχέδιο της φίρμας περιλαμβάνει το λανσάρισμα 7 πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων από το 2026 ενώ επίσης, η εταιρεία πιστεύει πως, από το 2030, το 40% των συνολικών της πωλήσεων θα αποτελείται από υβριδικά, Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από τα 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που θέλει να πουλά η μάρκα, τα 880.000 από αυτά θέλει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

To CV σε δοκιμές.

To CV σε δοκιμές.


Η Kia, για να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της, εκτός από το να λανσάρει 7 νέα ηλεκτρικά, θα παρουσιάσει τέσσερα υβριδικά οχήματα που θα βασίζονται πάνω σε πλατφόρμες για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα ηλεκτρικά θα χρησιμοποιήσουν την καινούρια E-GMP πλατφόρμα του ομίλου που θα τους επιτρέπει να επιταχύνουν από στάση μέχρι τα 100χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα και να προσφέρουν αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα.

Όπως και άλλες εταιρείες, η Kia εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες κινητικότητας και για αυτό, αναφέρει ότι θα παρουσιάσει το πρώτο της ειδικά κατασκευασμένο όχημα το 2022. Η Kia λέει επίσης ότι θέλει να ασχοληθεί πάνω στο car-sharing, μια υπηρεσία θα επιτρέπει στα οχήματα να χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις τις καθημερινές και από ιδιώτες τα σαββατοκύριακα. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία θέλει επίσης να αυξήσει τα έσοδα και τα κέρδη της μέσα στο 2021

Το νέο πλάνο της φίρμας ανακοινώθηκε λίγο μετά αφότου έγινε γνωστό πως η αξία της μετοχής της μειώθηκε δραματικά επειδή κατέρρευσαν οι συζητήσεις με την Apple για την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου του κολοσσού στον τομέα της τεχνολογίας.
 

fiat
EPEKTASI EGGYHSHS