Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Kilow: Γαλλικό off-road παιχνίδι με κάτω από 10 χιλιάρικα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kilow: Γαλλικό off-road παιχνίδι με κάτω από 10 χιλιάρικα

3.681 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2022)

Το off-road ξαδελφάκι του Citroen Ami, είναι εξίσου μικρό, πάει παντού, έχει ρόδες ποδηλάτου και βγάζει έως 140 χλμ. με μια φόρτιση, ενώ κοστίζει λιγότερο από 10… «χήνες»!

Τζιπάκι που πιάνει τα 80 χλμ. την ώρα & πάει παντού!

Η γαλλική startup Kilow παρουσίασε στην Εκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού την πρώτη της δημιουργία με το όνομα «La Bagnole» (σαραβαλάκι), κάτι που όπως φαίνεται ταιριάζει στον χαρακτήρα του. Πρόκειται για ένα μίνι εκτός δρόμου ηλεκτρικό αυτοκινητάκι, που «φέρνει» στο Jeep Willys, φτιαγμένο με το μότο «less is more» (όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο).

Χωρίς πολλά γκατζετάκια και ιδιαίτερο εξοπλισμό, καταφέρνει να ζυγίζει μόλις 283 κιλά (χωρίς επιβάτες). Η κίνηση έρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους απευθείας στους πίσω τροχούς, με μέγιστη ισχύ 21 ίππων, που σύμφωνα με την εταιρεία αρκεί για να επιταχύνει μέχρι τα 40 χλμ. σε μόλις 4 δλ.! Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, υπάρχουν δύο επιλογές, η πρώτη φτάνει τα 45 χλμ./ώρα και δεν χρειάζεται άδεια οδήγησης (για οδηγούς από 15 ετών και πάνω στη Γαλλία) και η δεύτερη τα 80 χλμ./ώρα που προφανώς χρειάζεται δίπλωμα.

Όσον αφορά την μπαταρία, αυτή ζυγίζει λιγότερα από 40 κιλά και προσφέρει αυτονομία από 70 έως 140 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση. Το «γέμισμά» της μπορεί να γίνει ακόμα και σε απλή οικιακή πρίζα σε λίγες μόνο ώρες.


Χωρίς πολλά γκατζετάκια και ιδιαίτερο εξοπλισμό, καταφέρνει να ζυγίζει μόλις 283 κιλά (χωρίς επιβάτες).

Χωρίς πολλά γκατζετάκια και ιδιαίτερο εξοπλισμό, καταφέρνει να ζυγίζει μόλις 283 κιλά (χωρίς επιβάτες).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, το μήκους 2,81 μέτρων όχημα έχει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός, 4 δισκόφρενα, 2 θέσεις επιβατών και μπορείς να φορτώσεις έως 150 κιλά στην «καρότσα» του. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι πολύ λεπτοί τροχοί 18 ιντσών, δίνοντάς του σημαντικά περιθώρια πρόσφυσης ακόμα και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρονται πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, όπως ανοιχτό όχημα με ξύλινη καρότσα ή υδροφόρα, μπορεί να γίνει πλήρως αδιάβροχο (με πόρτες και κλειστή πίσω καμπίνα ή ακόμα και να καλυφθεί με ηλιακούς συλλέκτες ώστε να φορτίζει με την βοήθεια του ήλιου, κάτι σίγουρα χρήσιμο για ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με off road χαρακτήρα που θα κάνει διαδρομές σε απομακρυσμένες περιοχές.
Και πόσο κάνει; Η εταιρεία δίνει τιμή εκκίνησης τις 9.900 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται κάποια κρατική επιδότηση σε αυτήν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN