Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κίνα: Η πρώτη που ξεπέρασε το 1 εκατ. μηνιαίες πωλήσεις ηλεκτρικών

 Σχολιάστε 
1.462 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2024)
Κίνα: Η πρώτη που ξεπέρασε το 1 εκατ. μηνιαίες πωλήσεις ηλεκτρικών

- Στο +33% οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Κίνα σε σύγκριση με πέρυσι.
- Περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ηλεκτρικών στην Κίνα.
- Υποχωρούν στην Ευρώπη τα ηλεκτρικά.

Στο +33% οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Κίνα σε σύγκριση με πέρυσι

Μπορεί στην Ευρώπη οι πωλήσεις ηλεκτρικών να βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο την ίδια ώρα η Κίνα συνεχίζει να καταγράφει θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού, η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατέγραψε πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα μήνα, τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις ηλεκτρικών στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου είναι στο +33% σε σύγκριση με πέρυσι.

Περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ηλεκτρικών στην Κίνα

Αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα, δε συνοδεύτηκε από γενικότερη αύξηση των πωλήσεων στην ασιατική χώρα. Τα επίσημα στοιχεία από την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA) έδειξαν ότι οι συνολικές πωλήσεις όλων των τύπων κινητήρων μειώθηκαν κατά 1,1%, φθάνοντας τα 1,92 εκατομμύρια. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τα ηλεκτρικά να αυξηθούν. Μάλιστα, ο επικεφαλής δεδομένων της Rho Motion, Charles Lester, αναμένει ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά θα αυξηθεί.

Υποχωρούν στην Ευρώπη τα ηλεκτρικά

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη οι πωλήσεις ηλεκτρικών υποχωρούν, αναγκάζοντας έτσι πολλές μάρκες να αναπροσαρμόσουν τους στόχους που είχαν θέσει το προηγούμενο διάστημα. Η συρρίκνωση της ανάπτυξης αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των εθνών όπως η Γερμανία που τερματίζει τις επιδοτήσεις τους, ενώ οι εμπορικοί περιορισμοί της ΕΕ που επιβλήθηκαν στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα πιθανότατα έχουν επηρεάσει επίσης την αγορά ηλεκτρικών.  

TI YOKOHAMA AGORAZO
Autotriti.gr