Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

«Κλειδώνει» ονομασίες ηλεκτρικών η Nissan

3.196 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2018)

Κατοχυρώνοντας νέες ονομασίες μοντέλων, η Nissan δείχνει τις προθέσεις της γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Δείτε ποιες είναι οι δύο νέες ονομασίες που ανήκουν στην πλέον ιαπωνική εταιρεία.

Πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα γύρω από το Nissan IMx concept. Μάλιστα από την παρουσίαση του στην έκθεση του Τόκιο το περασμένο έτος, πολλοί έσπευσαν να δηλώσουν πως αυτό θα είναι το επόμενο Qashqai.

Παρόλα αυτά, η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει να κατοχυρώνει ονομασίες, αλλά και πατέντες από το IMx, για την χρήση τους σε νέα ηλεκτρικά concepts. Έτσι, δύο νέες ονομασίες προστέθηκαν στα «συρτάρια» της ιαπωνικής φίρμας κατόπιν της κατάθεσης των σχετικών εγγράφων στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές οι ονομασίες είναι οι IMS και IMQ. Όπως ξέρουμε, τα «ΙΜ» σημαίνουν «Intelligent Mobility» (έξυπνη κίνηση) και έτσι μένει να αποκαλυφθούν τα «S» και «Q». Μία απάντηση που πιθανόν να απέχει μερικές μόνο εβδομάδες, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και την έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.
 

Αξίζει λοιπόν να φρεσκάρουμε την μνήμη μας όσον αφορά στο Nissan IMx που πρωτοείδαμε το 2017. Το μηδενικών ρύπων crossover, χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, τα οποία συνδυαστικά παράγουν 429 ίππους και 700 Nm ροπής. Μάλιστα η μπαταρία είναι αρκετά μεγάλη και χάρη στη χωρητικότητα της, παρέχει αυτονομία μεγαλύτερη των 600 χλμ..

Εκτός όμως από τα μηχανικά νέα ευρήματα, το συγκεκριμένο ηλεκτρικό Nissan θα φέρει μαζί του και μία από τις πιο προηγμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορεί να οδηγείται πλήρως μόνο του, να κάνει διορθώσεις στο τιμόνι ή ακόμα και να σου ρυθμίζει αυτοβούλως τη θέση οδήγησης για μεγαλύτερη δυνατή άνεση.

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO