Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

«Κλείνει» τα νομικά της μέτωπα η VW

1.733 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2020)

Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που είχαν προσφύγει κατά της Volkswagen για το θέμα του dieselgate, ήρθαν σε συμφωνία με την εταιρεία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που ήρθε στη δημοσιότητα.

H Volkswagen έφτασε σε συμβιβασμό με 200.000 από τους συνολικά 260.000 ανθρώπους που έχουν μηνύσει την εταιρεία, με την βοήθεια του γερμανικού οργανισμού υποστήριξης καταναλωντών VZBV, για το θέμα του dieselgate, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της φίρμας.

Η VW βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με άλλους 21.000 καταναλωτές που περιλαμβάνει πληρωμές μεταξύ 1.350 και 6.250 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο, ανάλογα με τον τύπο και την χρονολογία του. Η τελική προθεσμία μέσα στην οποία μπορεί να επιτευχθεί η συμφωνία έχει οριστεί η 30η Απριλίου. Συνολικά, η Volkswagen θα πληρώσει περίπου 620 εκατομύρια ευρώ.

Η συμφωνία αυτή είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της φίρμας να επανορθώσει, αφού το 2015 βρέθηκε πως χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό για να περάσει τα τεστ εκπομπών ρύπων που παράγουν τα μοντέλα της. Συνολικά, οι προσπάθειες της VW να φτιάξει την εικόνα της, έχουν κοστίσει στην εταιρεία περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια.
 

Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO