Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

H Μercedes C-Class cabrio της προηγούμενης γενιάς.

Κόβει coupe και cabrio για χάρη των ηλεκτρικών η Μercedes

2.398 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2021)

Η Mercedes θα χρειαστεί να περιορίσει τον αριθμό των coupe και cabrio μοντέλων που προσφέρει, ώστε να εστιάσει τους πόρους της στην ανάπτυξη και την κατασκευή νεών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


Η Mercedes-Benz έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να προσφέρει μοντέλα coupe και cabrio στο μέλλον, όμως, όπως αποκάλυψε το υψηλόβαθμο στέλεχος της φίρμας Markus Schafer, η Mercedes θα χρειαστεί να κόψει κάποια μοντέλα για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων.

Η εταιρεία παρουσίασε τη νέα C-Class σε σεντάν και station-wagon εκδόσεις, ωστόσο, αντίθετα με το παρελθόν, δεν θα την δούμε σε coupe ή cabrio. Αυτές δεν θα είναι οι μόνες εκδόσεις που θα κοπούν από την γκάμα της φίρμας με έμβλημα το αστέρι, αφού ο Schafer δήλωσε ότι η εταιρεία πρέπει να εξορθολογήσει την γκάμα της και να επικεντρωθεί σε μοντέλα που σημειώνουν μεγάλες πωλήσεις.

«Φτάσαμε να έχουμε μια γκάμα σχεδόν 50 αυτοκινήτων πέρυσι και υπάρχουν πολλά ακόμη που θα έρθουν για την ηλεκτρική γκάμα EQ», δήλωσε ο Schafer. «Έχουμε κάποιους περιορισμούς όσον αφορά το τι μπορούμε να κάνουμε στην έρευνα και την ανάπτυξη. Μερικά από τα μοντέλα μας αφορούσαν συγκεκριμένο κοινό και επομένως θέλουμε να επικεντρωθούμε πραγματικά σε μια γκάμα που να είναι πιο προσανατολισμένη στους καταναλωτές. Κάνουμε λοιπόν σημαντικές αλλαγές στη γκάμα μας».

Ο Schafer σημείωσε ακόμα: «Eίχαμε πολλά coupe και cabrio αλλά η αγορά πηγαίνει σε διαφορετική κατεύθυνση. Γι αυτό αλλάζουμε, πρόκειται να συνεχίσουμε με coupe και cabriolet στο μέλλον, αλλά σε διαφορετική μορφή. Δεν θα εγκαταλείψουμε τις κατηγορίες αυτές γιατί διαμορφώνουν την μάρκα, απλά θα τα προσφέρουμε σε μικρότερο βαθμό».
 

Peugeot - Toyota
Citroen