ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Tesla ξέμειναν από μπαταρία λόγω ψύχους, ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Tesla ξέμειναν από μπαταρία λόγω ψύχους, ταλαιπωρία για τους οδηγούς

3.048 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2024)

- Οι χαμηλές θερμοκρασίες μειώνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας
- Ένας οδηγός περίμενε 5 ώρες σε ουρά μαζί με άλλους για να φορτίσουν τα Tesla τους
- Η Tesla απαντά ότι είναι λογικό η μπαταρία να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια σε χαμηλές θερμοκρασίες

Οι χαμηλές θερμοκρασίες μειώνουν την διάρκεια ζωής της μπαταριάς

Ορισμένοι οδηγοί της Tesla έμαθαν με τον λάθος τρόπο πώς ο κρύος καιρός επηρεάζει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας των αυτοκινήτων τους. Όταν οι θερμοκρασίες έπεσαν υπό του μηδενός στο Chicago, οι μπαταρίες των ηλεκτρικών τους οχημάτων «ξέμειναν». Στους σταθμούς φόρτισης στο «The Evergreen Marketplace» οι οδηγοί έμειναν παραταγμένοι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας προσπαθώντας να «αναστήσουν» τα Tesla τους.

Ένας οδηγός περίμενε 5 ώρες σε ουρά μαζί με άλλους για να φορτίσουν τα Tesla τους

Οι οδηγοί που περίμεναν στην ουρά στους σταθμούς φόρτισης δήλωσαν πως ορισμένοι εξ αυτών δεν λειτουργούσαν ή ότι όσοι λειτουργούσαν έκαναν πολύ περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να φορτίσουν τα αυτοκίνητα. «Περιμένω εδώ, πάνω από 5 ώρες και ακόμα δεν έχω φορτίσει το αμάξι μου» είπε οδηγός Tesla που περίμενε την σειρά του για να φορτίσει, «Μια φόρτιση θα έπρεπε να κρατάει 45 λεπτά και εδώ χρειάζεται δύο ώρες», συνέχισε. Τουλάχιστον 10 οχήματα έφυγαν με γερανό σε εκείνη την περιοχή.

Η Tesla απαντά ότι είναι λογικό η μπαταρία να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η Tesla συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να διατηρούν το επίπεδο φόρτισης πάνω από το 20% όταν η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά. Η ιστοσελίδα για την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρίας, αναφέρει ότι είναι φυσιολογικό να παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση ρεύματος επειδή τα Tesla χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια για την θέρμανση της μπαταρίας και της καμπίνας.

Toyota
NISSAN