Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Η Lotus E-R9 διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν ανά τροχό.

Lotus E-R9: Το αγωνιστικό το μέλλοντος

2.160 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2021)

Έχοντας το βλέμμα τους στο μέλλον οι άνθρωποι της Lotus μας έδειξαν το όραμά τους για τους αγώνες αντοχής των επόμενων ετών, παρουσιάζοντας το αγωνιστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο E-R9.


Το μοντέλο που βλέπετε αναπτύχθηκε από τη βρετανική μάρκα και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, δείχνει «τη φιλοσοφία, την ικανότητα και το καινοτόμο πνεύμα της εταιρείας στους τομείς των προηγμένων ηλεκτροκίνητων συστημάτων και της αεροδυναμικής».
 
Ως αποτέλεσμα, η Lotus E-R9 διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν ανά τροχό συνδυασμένοι με σύστημα torque vectoring για τη βελτίωση της ικανότητας του μοντέλου. Μάλιστα υπογραμμίζεται πως η τεχνολογία αυτή στηρίζεται στην ήδη υπάρχουσα που είναι ενσωματωμένη στο hypercar της μάρκας, την Evija. Μια άλλη σημαντική καινοτομία για το όχημα είναι η αεροδυναμική του, καθώς η E-R9 χρησιμοποιεί ενεργά πάνελ αμαξώματος που με το πάτημα ενός κουμπιού από τον οδηγό προσαρμόζονται για να προσφέρουν το μέγιστο σε απόδοση, τόσο κατά την εκκίνηση του μοντέλου, όσο και κατά τη διάρκεια των στροφών.
 
Ενεργά είναι και κάθετα πτερύγια στο πίσω μέρος τα οποία ευνοούν περισσότερο την αλλαγή κατεύθυνσης του αυτοκινήτου, βοηθώντας το ακόμα και να παρακάμψει το όριο πρόσφυσης που του προσφέρουν τα ελαστικά του. Για όλους τους παραπάνω λόγους η Lotus υποστηρίζει πως η E-R9 «οδηγείται σαν αυτοκίνητο, ωστόσο ο τρόπος που κινείται  θυμίζει μαχητικό τζετ».
 
Τέλος να πούμε πως η Lotus έχει τη δική της ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και το όνομα του αυτοκινήτου προέρχεται από αυτήν. Το E-R σημαίνει «Endurance Racer», ενώ το 9 είναι μια αναφορά στη Lotus Mark IX που σηματοδότησε το ντεμπούτο της εταιρείας στο Le Mans 24 ώρες το 1955.  

fiat
OPEL