Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
7 φωτογραφίες »

MBUX Hyperscreen: Νέα εποχή στα μοντέλα Mercedes

5.358 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2021)

Τρείς υπερσύγχρονες οθόνες σε όλο το μήκος του ταμπλό έχει το νέο MBUX Hyperscreen της Mercedes. Το σύστημα δεν έχει κάποιο menu, αφού όλες οι επιλογές που χρειάζεται ο οδηγός, βρίσκονται πάνω στις οθόνες!


Μια νέα εποχή στον σχεδιασμό του εσωτερικού των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz ξεκινάει από σήμερα και επίσημα με την παρουσίαση του MBUX Hyperscreen, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην επερχόμενη πλήρως ηλεκτρική EQS.

Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης εκτείνεται σχεδόν σε όλο το ταμπλό της EQS και συνδυάζει τρεις ξεχωριστές οθόνες OLED, με την μία από αυτές να είναι αφιερωμένη στον συνοδηγό, ώστε να μπορεί αυτός να αλληλοεπιδρά πιο άμεσα σε σχέση με το τρέχον σύστημα infotainment MBUX.

Συνολικό, το πλάτος της όλης της οθόνης φτάνει τα 141 εκατοστά, γεγονός που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα. Το MBUX Hyperscreen αποτελείται στην πραγματικότητα από τρία ξεχωριστά σημεία αλληλεπίδρασης που είναι όλα ενσωματωμένα κάτω από την ίδια επιφάνεια.

Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων παρόμοιο με εκείνο που βρίσκεται στην καινούρια S-Class, αλλά έχει πρόσβαση επίσης σε ξεχωριστές ενδείξεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Δίπλα και ελαφρώς κάτω από το ταμπλό οργάνων υπάρχει μια κεντρική οθόνη ψυχαγωγίας, η οποία περιλαμβάνει έναν τεράστιο χάρτη πλοήγησης και άλλα δευτερεύοντες επιλογές. Τέλος, μια μικρή, ευρεία οθόνη εμφανίζεται στο ταμπλό ακριβώς μπροστά από τον συνοδηγό εμφανίζοντας είτε επιλογές για την ψυχαγωγία όταν το κάθισμα είναι κατειλημμένο είτε έναν κομψό γαλαξία με τρία αστέρια όταν το κάθισμα είναι άδειο.

Με δυνατότητα αποθήκευσης πολλών προφίλ οδηγού και επιβατών, η Hyperscreen χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιστοποιεί την εμπειρία οδηγού και επιβατών. Για παράδειγμα, η Mercedes-Benz EQS διαθέτει μια ανάρτηση που μπορεί να ανυψώσει το αυτοκίνητο ελαφρώς, όταν πλησιάζει σε μια λακκούβα. Εάν ο οδηγός ενεργοποιεί τακτικά αυτό το σύστημα σε ένα συγκεκριμένο μέρος, η Hyperscreen θα το αντιληφθεί και στην συνέχεια θα προτείνει αυτήν την κίνηση εκ των προτέρων, διευκολύνοντας τη διαδικασία για τον οδηγό.

Το MBUX Hyperscreen θα προσφέρεται, αρχικά, προαιρετικά στην EQS, αλλά πιθανότατα θα διατεθεί και στο νέο ηλεκτρικό πολυτελές SUV που ετοιμάζει η γερμανική φίρμα. Η EQS αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι, με το SUV να ακολουθεί το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Επίσης, δεν θα εκπλαγούμε εάν δούμε βλέπουμε την Hyperscreen να εμφανίζεται και σε άλλα μοντέλα της Mercedes σύντομα, με την πρώτη επιλογή θα είναι η καινούρια S-Class.
 

fiat
OPEL