ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μάχη χαρακωμάτων Ιταλίας-Stellantis για την παραγωγή αυτοκινήτων

Μάχη χαρακωμάτων Ιταλίας-Stellantis για την παραγωγή αυτοκινήτων

3.163 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2024)

- Η Ιταλία ζητά μίνιμουμ εγχώρια παραγωγή 1 εκατ. οχημάτων ετησίως.
- Meloni: «Αν ένα αμάξι διαφημίζεται ιταλικό θα πρέπει να παράγεται στην Ιταλία».
- Μία επιστολή της Stellantis για το φθηνότερο Μαρόκο έβαλε φωτιές!
- Επικεφαλής Stellantis: «Να είμαστε δημιουργικοί στη μείωση του κόστους».

Η Ιταλία ζητά από την Stellantis μίνιμουμ εγχώρια παραγωγή 1 εκατ. οχημάτων ετησίως

Σε ανοιχτή κόντρα με τον Όμιλο Stellantis έχει έρθει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni εξαιτίας της παραγωγής αυτοκινήτων εντός της γειτονικής χώρας. Η κυβέρνηση της Meloni θέλει η Stellantis να παράγει 1 εκατομμύριο οχήματα στην Ιταλία ετησίως, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Stellantis πως θέλει να στρέψει την παραγωγή της σε άλλες χώρες, όπου το κόστος είναι χαμηλότερο!

Meloni: «Αν ένα αμάξι διαφημίζεται ιταλικό θα πρέπει να παράγεται στην Ιταλία»

Την είδηση αυτή αναφέρουν μεγάλα Μέσα του εξωτερικού, τα οποία παράλληλα φιλοξενούν δηλώσεις της Giorgia Meloni για το θέμα: «Θέλουμε να υπερασπιστούμε το εθνικό συμφέρον, να δημιουργήσουμε μια ισορροπημένη σχέση με την Stellantis για να υπερασπιστούμε την παραγωγή στην Ιταλία. Αν θέλετε να πουλήσετε ένα αυτοκίνητο στη διεθνή αγορά διαφημίζοντάς το ως ιταλικό κόσμημα, τότε αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να παράγεται στην Ιταλία», είπε μεταξύ άλλων.

Μία επιστολή της Stellantis για το φθηνότερο Μαρόκο έβαλε φωτιές!

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των πυρών που δέχτηκε η Stellantis, η οποία θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων κατέχει ιταλικές μάρκες όπως η Fiat και η Alfa Romeo. Η Stellantis λοιπόν κατηγορήθηκε πως έστειλε στους Ιταλούς προμηθευτές της μια επιστολή επισήμανσης επενδυτικών ευκαιριών στο Μαρόκο, μια χώρα στην οποία πολλές εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας στρέφονται για φθηνότερη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Θορυβημένη λοιπόν από αυτό, η κυβέρνηση της Meloni, διά στόματος της ίδιας προχώρησε στην προαναφερόμενη δήλωση. Στόχος της κυβέρνηση της Meloni είναι η Stellantis να παράγει 1 εκατομμύριο οχήματα στην Ιταλία ετησίως.

Επικεφαλής Stellantis: «Να είμαστε δημιουργικοί στη μείωση του κόστους»

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, είπε στους δημοσιογράφους την περασμένη Τρίτη ότι η σκληρή γραμμή της Ιταλίας στα κίνητρα για ηλεκτρικά είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια παραγωγής στο εργοστάσιο Mirafiori της εταιρείας τον περασμένο χρόνο. Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την επιστολή προς τους Ιταλούς προμηθευτές, ο Tavares απάντησε ότι οι προμηθευτές, όπως και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, πρέπει να είναι δημιουργικοί σχετικά με τρόπους μείωσης του κόστους, δεδομένου του αυξημένου κόστους που απαιτείται για να γίνει η μεταπήδηση στην ηλεκτροκινητικότητα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
LINGLONG VS UNIROYAL