Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες θα επενδύσει η σύμπραξη των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Μαζί Renault, Nissan και Mitsubishi

1.992 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2018)

Στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες θα επενδύσει η σύμπραξη των Renault-Nissan-Mitsubishi, ιδρύοντας ένα νέο εταιρικό ταμείο με την ονομασία Alliance Ventures, μέσω του οποίου σχεδιάζουν να επενδύσουν μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες κατά το πρώτο έτος, το ταμείο αναμένεται να επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και “ανοικτές” συμπράξεις καινοτομίας,  με επιχειρηματίες τεχνολογίας που επικεντρώνονται στη νέα κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, των αυτόνομων συστημάτων, της συνδεσιμότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.
 
Το νέο ταμείο προσφέρει στους δυνητικούς εταίρους πρόσβαση σε  παγκόσμια κλίμακα,  στο πεδίο εφαρμογών της  συμμαχίας  Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία λέγεται πως πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια οχήματα το 2017 μέσω 10 διαφορετικών εμπορικών σημάτων,  με παρουσία σε όλες τις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων.
Η πρώτη συμφωνία της Alliance Ventures θα είναι η επένδυση στην  Ionic Materials, μια εταιρεία με έδρα τις Η.Π.Α., η οποία αναπτύσσει στέρεα υλικά μπαταριών, χωρίς κοβάλτιο. Η Ionic, με έδρα τη Μασαχουσέτη, είναι ο κατασκευαστής ενός ηλεκτρολύτη από συμπαγές πολυμερές που επιτρέπει βελτιωμένες επιδόσεις σε οικονομικά αποδοτικές μπαταρίες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, που χρησιμοποιούνται σε ποικίλα πεδία εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας.
 
Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνει τη στρατηγική της Συμμαχίας για την αναζήτηση πρόσθετων εσόδων, εξοικονόμησης ή και αποφυγής κόστους σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, τα αυτόνομα συστήματα μετάδοσης κίνησης και η συνδεσιμότητα των οχημάτων. Η Συμμαχία υποστηρίζει πως θα διαθέσει 12 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα (EV) μέχρι το τέλος του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου, χρησιμοποιώντας κοινές πλατφόρμες και εξαρτήματα EV, ενώ παράλληλα θα διαθέσει στην αγορά 40 οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία μετάδοσης κίνησης, αναπτύσσοντας παράλληλα υπηρεσίες ρομποτικών οχημάτων.
 
Τέλος στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου του Alliance 2022, οι Renault-Nissan-Mitsubishi προβλέπουν ότι τα συνδυασμένα έσοδα των εταιρειών μελών της θα φθάσουν τα 240 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και ότι οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων θα υπερβούν τα 14 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος του 2022.

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS