Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μαζικό update σε Tesla προσφέρει σπάνιο θέαμα (+vid)

2.615 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2021)

Ένα βίντεο που δείχνει εκατοντάδες μοντέλα της Tesla να είναι παραταγμένα και να ενημερώνουν ταυτόχρονα τα λογισμικά τους δημιουργώντας σπάνιο θέαμα, κάνει το γύρο του διαδικτύου.


Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα δεν έχουν δει πιθανότατα κάποιο μοντέλο της Tesla να λαμβάνει ασύρματη (over the air) ενημέρωση στο λογισμικό του. Σήμερα ένα βίντεο έρχεται για να μας δείξει εκατοντάδες μονάδες από μοντέλα της αμερικανικής μάρκας να λαμβάνουν μαζικά ενημερώσεις και αναβοσβήνοντας τα αλάρμ να συνθέτουν ένα πολύ εντυπωσιακό στιγμιότυπο.
 
Αν και δεν είναι σαφές από που ακριβώς προέρχεται το βίντεο, φαίνεται πως καταγράφηκε σε κάποιο κέντρο logistics της Tesla, όπου οι καινούργιες μονάδες (στην πλειοψηφία τους Model 3 αν μπορούμε να διακρίνουμε σωστά) πριν αποσταλούν στους κατόχους τους λάμβαναν μαζικά τις τελευταίες ενημερώσεις στα λογισμικά τους.
 
Η Tesla έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει όχι μόνο το σύστημα ψυχαγωγίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, αλλά πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά, μέσα στα οποία βρίσκονται τόσο το σύστημα κίνησης, όσο και οι μπαταρίες.
 
Η σύνδεση με την οποία πραγματοποιήθηκε η μαζική αυτή ενημέρωση στα λογισμικά των Tesla δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς κάποιοι λένε πως χρησιμοποιήθηκε η δορυφορική σύνδεση Starlink, άλλοι πως ήταν μία τυπική ασύρματη σύνδεση LTE. Όπως και να έχει το θέαμα που καταγράφεται στο βίντεο είναι πραγματικά ασυνήθιστο και συνάμα εντυπωσιακό.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως και άλλες εταιρείες που δημιουργούν πλέον ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης ενημέρωσης, ενώ είναι προφανές πως μελλοντικά ανάλογες δυνατότητες θα πληθύνουν.
 
     

FORD
CUSTOM VS MAXUS