Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο νέος πίνακας οργάνων αποτελεί προϊόν της Continental.

Με 3D πίνακα οργάνων το Genesis GV80

1.670 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2020)

Γενιές δεν αλλάζουν μόνο τα αυτοκίνητα αλλά και τα εξαρτήματα που τα εξοπλίζουν, όπως για παράδειγμα ο νέος τρισδιάστατος πίνακας οργάνων της Continental που θα αποτελεί μέρος του Genesis GV80.

Το GV80 δεν αποτελεί μόνο το πρώτο SUV παραγωγής της Genesis αλλά και το πρώτο μοντέλο της εταιρείας όπου αποκτά ένα τρισδιάστατο πίνακα οργάνων. Ο νέος πίνακας οργάνων αποτελεί προϊόν της Continental και με τη σειρά του κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.
 
Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο πίνακας οργάνων έχει ενσωματωμένη μία κάμερα, η οποία μεταξύ άλλων ανιχνεύει την οπτική επαφή του οδηγού με τον πίνακα οργάνων και αν οδηγός εστιάζει πάρα πολύ σε αυτόν, τον προειδοποιεί να στρέψει τα μάτια του και πάλι στο δρόμο! Παράλληλα μπορεί να εντοπίζει πότε η προσοχή του οδηγού έχει αποσπαστεί και πότε αυτός εμφανίζει σημάδια κόπωσης κατά την οδήγηση.
 
«Ο νέος πίνακας οργάνων διαθέτει αυτοστερεοσκοπική τεχνολογία 3D, μέσω της οποίας αναπτύσσουμε την  αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής σε ένα εντελώς νέο επίπεδο και θέτουμε τα θεμέλια για μια διαισθητική επικοινωνία στη συνδεδεμένη καμπίνα αυτοκινήτων του αύριο», δήλωσε ο Frank Rabe, επικεφαλής του τμήματος HMI της Continental.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως απώτερος σκοπός της Continental είναι να κατασκευάσει μια ενιαία 3D μονάδα, που θα φιλοξενεί όλες τις οθόνες οι οποίες βρίσκονται σήμερα στην κεντρική κονσόλα των αυτοκινήτων. Μέσω αυτής της οθόνης ο οδηγός θα μπορεί να προσαρμόσει όπως ακριβώς επιθυμεί τις πληροφορίες που θέλει να έχει μπροστά του. Για παράδειγμα θα μπορεί να σύρει ακριβώς μπροστά του τις εντολές του συστήματος πλοήγησης και να μην τις έχει στα δεξιά του, όπως συμβαίνει σήμερα με τις οθόνες του συστήματος infotainment.
 
Τέλος, η εταιρεία αναπτύσσει επίσης μια νέα γενιά τρισδιάστατων οθονών για τον συνοδηγό και τους επιβάτες στα πίσω καθίσματα με βάση την τεχνολογία 3D Lightfield της Leia. Η Continental υπόσχεται ότι η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των τηλεδιασκέψεων, των online αγορών, των παιχνιδιών και των ταινιών 3D.

Toyota
Leasing