Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Βλέπετε το προ-δεκαετίας πρωτότυπο της Lotus αναφορικά με τη νέα Esprit.

Με 500+ ίππους η νέα Lotus «Esprit»;

2.014 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2020)

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2010 η Lotus παρουσίασε πέντε διαφορετικά πρωτότυπα ένα από τα οποία αποτελούσε τον διάδοχο της Esprit. Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, το μοντέλο δεν εμφανίστηκε ποτέ, ωστόσο σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για αυτό.


Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο διάδοχος της Esprit θα τροφοδοτείται από ένα V6 3,5 λίτρων κινητήρα με ηλεκτρική υποβοήθηση, ο οποίος θα προέρχεται από την Toyota, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο προ δεκαετίας πρωτότυπο που εξοπλίζονταν από ένα κινητήρα V8 5,0 λίτρων.
 
Τα βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η σύγχρονη Esprit θα μπορούσε να έχει πάνω από 500 ίππους ισχύ, ενώ υποστηρίζουν πως θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που θα βασίζεται στις ίδιες βάσεις που χρησιμοποιεί η Evora. Το κεντρομήχανο νέο αυτοκίνητο θα μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του δύο επιβάτες, αλλά ταυτόχρονα δεν θα αμελεί τον αποθηκευτικό χώρο αφού λέγεται πως σε αυτό τον τομέα θα πρόκειται για το πιο χρήσιμο μοντέλο της Lotus.
 
Το νέο σπορ αυτοκίνητο Lotus θα απευθύνεται σε όλων τον κόσμο για αυτό ακριβώς το σκοπό θα πληροί όλους του κανονισμούς της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ και Κίνας. Αναφορικά με το πότε πρόκειται να το δούμε . Αυτό υπολογίζεται πως θα συμβεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μερικούς μήνες αργότερα. Τέλος δεν έχει γίνει γνωστό αν το μοντέλο θα χρησιμοποιεί την ονομασία Esprit ή θα επιλεγεί κάποιο άλλο όνομα. 

Toyota
Skoda