Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Βόλτα στο Βατικανό με το νέο απόκτημα

Βόλτα στο Βατικανό με το νέο απόκτημα

Με Hyundai Santa Fe cabrio ο Πάπας

2.180 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2015)

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Πάπας με το καινούριο του όχημα μεταφοράς. Made in Corea η επιλογή του

Το νέο του αυτοκίνητο παρουσίασε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εμφάνισής του. Συγκεκριμένα ο ποντίφικας εμφανίστηκε στην πλατεία του Αγίου Παύλου, στο Βατικανό, με ένα ειδικά κατασκευασμένο Hyundai Santa Fe κάμπριο.
Συγκριτικά με το προηγούμενο όχημα κατασκευής Mercedes-Benz που χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις του Πάπα, το κορεάτικο μοντέλο είναι χαμηλότερο και στενότερο κάνοντας έτσι ευκολότερη την οδήγηση σε στενούς δρόμους, πράγμα χαρακτηριστικό της ρυμοτομίας της Ρώμης
Το νέο όχημα είναι πενταθέσιο – δύο μπροστά, τρεις πίσω – με τους επιβάτες που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα να βγαίνουν έξω μέσω μιας συρόμενης πόρτας. Το αμάξωμα του είναι βασισμένο στο τελευταίο facelift του Santa Fe και είναι εφοδιασμένο με ένα τουρμποντίζελ CRDi κινητήρα 2,2 λίτρων.
Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι πως το νέο αυτοκίνητο του Πάπα δε φέρει προστατευτικό αλεξίσφαιρο κουβούκλιο για τις δημόσιες εμφανίσεις του ποντίφικα, αφήνοντας έτσι τον προκαθήμενο της καθολικής εκκλησίας «απροστάτευτο».
 Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως η Hyundai δε σκοπεύει να περάσει στη μαζική παραγωγή του οχήματος και έτσι ο Πάπας Φραγκίσκος θα είναι ο μοναδικός κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
KIA