O θρύλος του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, θα συνεργαστεί με τον διάσημο οδηγό αγώνων, Ντένι Χάμλιν προκειμένου να συμμετάσχουν με τη δική τους ομάδα στο NASCAR.

Με δική του ομάδα στο NASCAR o Μάικλ Τζόρνταν!

2.854 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2020)

Μετά το μπάσκετ, το μπέιζμπολ και το γκολφ, ο τεράστιος Μάικλ Τζόρνταν εισέρχεται και στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή του στο NASCAR. Μία κίνηση η οποία μεταξύ άλλων έχει και κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα.


Όπως ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί της Τρίτης (22/9), ο θρύλος του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, θα συνεργαστεί με τον διάσημο οδηγό αγώνων, Ντένι Χάμλιν προκειμένου να συμμετάσχουν με τη δική τους ομάδα στο NASCAR. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οδηγός της νέας ομάδας θα είναι ο αφροαμερικανός, Μπούμπα Ουάλας, ο οποίος έχει ήδη βάλει την υπογραφή του σε ένα πολυετές συμβόλαιο.
 
Μάλιστα το γεγονός πως οι Τζόρνταν και Χάμλιν επέλεξαν για οδηγό τον Ουάλας, αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ξεκάθαρο κοινωνικοπολιτικό μήνυμα εντός αλλά και εκτός των ΗΠΑ, καθώς ο Ουάλας είναι ο μοναδικός αφροαμερικανός οδηγός στο NASCAR.
 
Ο Τζόρνταν θα είναι ο βασικός ιδιοκτήτης της ομάδας και ο Χάμλιν θα αποτελεί τον συνέταιρό του με μειωμένο ποσοστό. Το όνομα, ο αριθμός του αυτοκινήτου, ο κατασκευαστής, οι χορηγοί και άλλες λεπτομέρειες για τη νέα ομάδα θα ανακοινωθούν σε μελλοντική ημερομηνία, ενώ οι φήμες που θέλουν το αυτοκίνητο να τρέχει με τον αριθμό 23, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον Τζόρνταν, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.
 
«Μου προκαλεί ενθουσιασμό η ευκαιρία να έχω δικό μου αυτοκίνητο σε συνεργασία με τον Ντένι Χάμλιν, το φίλο μου και τον Μπούμπα Ουάλας για οδηγό. Ιστορικά υπήρξαν ελάχιστοι μαύροι ιδιοκτήτες. Το τάιμινγκ μοιάζει ιδανικό», είπε αρχικά ο Μάικλ Τζόρνταν και συνέχισε:
 
«Το NASCAR εξελίσσεται και αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο την κοινωνική αλλαγή. Επιπροσθέτως στις τελευταίες μου δωρεές για να καταπολεμηθεί ο συστημικός ρατσισμός, βλέπω εδώ μία ευκαιρία να εκπαιδευτεί καινούργιο κοινό και να ανοίξουν ευκαιρίες σε μαύρους που θέλουν να διαγωνιστούν».

Toyota
moto