Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με μοτέρ της Audi και 499 ίππους του νέο Donkervoort F22
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με μοτέρ της Audi και 499 ίππους του νέο Donkervoort F22

2.417 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2022)

Πρεμιέρα έκανε το νέο Donkervoort F22, το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με κινητήρα της Audi, βάρος 748 κιλά αλλά και περιορισμένο αριθμό παραγωγής!

Πήρε το όνομα της κόρης του Denis Donkervoort

Το νεότερο supercar από την Donkervoort είναι εδώ. Ονομάζεται F22, αλλά δεν έχει πάρει το όνομά του από το μαχητικό stealth που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην πραγματικότητα πήρε το όνομά του από την πρωτότοκη κόρη του CEO της εταιρείας, Denis Donkervoort, Filippa, η οποία γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 2022.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με κινητήρα της Audi και 0-100 σε 2,5 δευτερόλεπτα

Η μοναδική εξωτερική σχεδίαση μπορεί να είναι το πρώτο που τραβάει την προσοχή, ωστόσο ακόμα καλύτερα είναι αυτά που δε φαίνονται, όπως για παράδειγμα η αναλογία ισχύος προς βάρος, που ανέρχεται στους 666 ίππους ανά μετρικό τόνο. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων της Audi που εξοπλίζει το μοντέλο και προσφέρει 499 άλογα. Η ισχύς πηγαίνει μόνο στους πίσω τροχούς, την ώρα που το μοτέρ συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων που συνδέεται με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen.  Το 0-100 χλμ./ώρα για όποιους αναρωτιούνται γίνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του F22 ανέρχεται στα 290 χλμ./ώρα.

748 κιλά

Φυσικά για τις καλές επιδόσεις πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και το βάρος του Donkervoort F22 που ορίζεται στα 748 κιλά περίπου. Αξίζει να σημειωθεί πως το χαμηλό βάρος του μοντέλου προέρχεται κυρίως από το πλαίσιο που το βασίζει, το οποίο συνδυάζει το χάλυβα με τις ίνες άνθρακα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
Autotriti.gr