Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Στο πλάι φαίνεται ξεκάθαρα το ανασχεδιασμένο «Ζ» λογότυπο.

Με ρετρό στοιχεία το νέο Ζ μοντέλο της Nissan

1.871 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2020)

Τη δυνατότητα να πάρουμε μία γεύση από το πίσω μέρος του νέου Ζ μοντέλου που ετοιμάζει η Nissan μας έδωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Alfonso Albaisa.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser βίντεο του αντικαταστάτη του 370Z. Όπως ήδη θα έχετε διαβάσει το επερχόμενο αυτοκίνητο θα έχει (τουλάχιστον αρχικά) την ονομασία Z Proto και θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 15 Σεπτεμβρίου.
 
Ξεχωριστά λοιπόν από την τρέχουσα εκστρατεία teaser της Nissan, ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Alfonso Albaisa μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον σκίτσο. Παρόλο που κάποιος μπορεί να μπει στον πειρασμό και να πει πως πρόκειται για ένα σχέδιο που δείχνει το 300ZX δεύτερης γενιάς, λόγω της εμφάνισης των φωτιστικών σωμάτων, κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει. Αρχικά, η σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι σύμφωνη με το πρώτο teaser που είδαμε πριν από λίγους μήνες, ενώ στο πλάι φαίνεται ξεκάθαρα το ανασχεδιασμένο «Ζ» λογότυπο.
 
Παράλληλα το σχέδιο έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί και λέει πως το επόμενο αυτοκίνητο Z θα είχε ορθογώνια πίσω φώτα εμπνευσμένα από αυτά του 300ZX Z32.
 
Όπως και να έχουν τα πράγματα, όλα θα αποκαλυφθούν σε δύο εβδομάδες όταν το Z Proto θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου. Το νέο μοντέλο αναμένεται να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο 370Z και θα μπορούσε να έρθει με 400 ίππους ή ακόμη περισσότερο χάρη στις  εκδόσεις Nismo και πιθανότατα στον twin-turbo 3,0 λίτρων V6 κινητήρα που εξοπλίζει και το Infiniti Q60 Red Sport 400. Πιστεύεται ότι η Nissan σχεδιάζει να πουλήσει το Z Proto με επιλογή εξατάχυτου χειροκίνητου ή ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα ταχυτήτων.

Toyota
Citroen