Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Η εξωτερική σχεδίαση θα ακολουθήσει τα μοντέλα Z του παρελθόντος.

Με ρετρό σχέδιο το Nissan Z Proto (+vid)

2.037 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2020)

Σαφές πως ο σχεδιασμός του νέου Z Proto θα είναι εμπνευσμένος από παρελθοντικά μοντέλα της μάρκας, έκανε η Nissan, μέσω του νέου teaser βίντεο που δημοσίευσε λίγες ημέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου.


Επιβεβαιώνοντας λοιπόν πως η εξωτερική σχεδίαση θα ακολουθήσει τα μοντέλα Z του παρελθόντος, το νέο κλιπ δείχνει τους στρογγυλούς προβολείς του Z Proto που μοιάζουν με αυτούς του Nissan Fairlady Z / Datsun 240Z και τα πίσω φώτα εμπνευσμένα από αυτά του 300ZX (Z32). Φυσικά όπως ήδη γνωρίζουμε και σας έχουμε αναφέρει η πίσω κολόνα του μοντέλου θα φιλοξενεί το ανασχεδιασμένο «Ζ» λόγοτυπο.
 
Από κει και πέρα η ιαπωνική φίρμα μας δίνει τη δυνατότητα να ρίξουμε και μία πρώτη - κλεφτή - ματιά στην καμπίνα. Μία κιτρίνη ραφή φαίνεται πως θα κοσμεί την κεντρική κονσόλα και προφανώς θα επεκτείνεται και στα υπόλοιπα εσωτερικά πάνελ, ενώ αν και δεν φαίνεται είναι ξεκάθαρο πως το επερχόμενο μοντέλο θα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Από κει και πέρα δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες. Το μόνο που λέει η Nissan είναι πως: «το νέο Nissan Z Proto θα συνδυάζει 50 χρόνια πάθους και κληρονομιάς με τη σύγχρονη τεχνολογία». Κλείνοντας να τονίσουμε πως το νέο Ζ της Nissan αναμένεται να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο 370Z και θα μπορούσε να έρθει με 400 ίππους ή ακόμη περισσότερο χάρη στις  εκδόσεις Nismo και πιθανότατα στον twin-turbo 3,0 λίτρων V6 κινητήρα που εξοπλίζει και το Infiniti Q60 Red Sport 400.
 
Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη αποκάλυψη.
 

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO