Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με σκάνερ οι έλεγχοι στα διόδια της Αττικής

1.979 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2021)

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι που γίνονται από τους αρμόδιους σε όσους θέλουν να φύγουν από την Αττική. Θα επιστρατευτούν σκάνερ που θα διασταυρώνουν τα δεδομένα που φέρει πάνω της η βεβαίωση μετακίνησης, ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητά της.

Συνολικά 304.636 ελέγχους  έκαναν το διάστημα 23-25.04.2021 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία), επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 866.800€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Οι κυριότερες παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα ήταν:
1. Μη χρήση μάσκας
2. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
3. Μη γνησιότητα βεβαίωσης μετακίνησης
4. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
5. Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες
 
Eνόψει των επόμενων ημερών, οι αρχές πρόκειται να θέσουν σε προτεραιότητα την ορθή εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας της διαδικασίας εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside) καθώς και την προαγορά αγαθών με παραλαβή εκτός καταστήματος (click away), με στόχο την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την αποφυγή του συνωστισμού που ενδεχομένως παρουσιαστεί ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Ακόμα, θα διενεργούνται εντατικοί επιτόπιοι έλεγχοι στα διόδια της Αττικής με φορητούς σαρωτές εγγράφων για τη διασταύρωση της γνησιότητας των βεβαιώσεων μετακίνησης με αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και των λοιπών δημόσιων βάσεων δεδομένων.

Οι ελεγχοί που κάνει η ΕΛ.ΑΣ σε όσους προσπαθούν να περάσουν τα διόδια προκειμένου να φτάσουν στα χωριά τους και να περάσουν εκεί τις μέρες του Πάσχα θα είναι εξονυχιστικοί. Χαρακτηριστικά, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής - Διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργος Μπούσκας σε δηλώσεις του στο κανάλι MEGA τόνισε πως: «Ο νόμος είναι σαφής. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω. Είναι σαφής ο νόμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί όπου μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί», εξήγησε ο ίδιος.

«Αυτοί που προσπαθούν να μετακινηθούν ενόψει των εορτών φαίνονται, έχουν αποσκευές. Κάνουμε και ελέγχους, αν θεωρούμε ότι κάποιος πάει να μας κοροϊδέψει, θα ανοίξουμε και το πορτ-μπαγκάζ να δούμε», πρόσθεσε.

Mercedes
VITO POSO KALO EINAI