Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο λόγος για τα Golf R, Arteon R και Tiguan R.

Φουλ του R για τη VW στο Ring

1.878 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2020)

Σε ρυθμούς R φαίνεται πως κινείται η Volkswagen, η οποία κατά τη διάρκεια δοκιμών παρατάχθηκε στην πίστα του Nürburgring με τρία ισχυρά μοντέλα, τα οποία αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους. Ο λόγος για τα Golf R, Arteon R και Tiguan R.


Όλα τα αυτοκίνητα εμφανίστηκαν «ντυμένα» στα λευκά, χωρίς να φέρουν καμουφλάζ, συνεχίζοντας έτσι τις δοκιμές εξέλιξης πριν κάνουν το ντεμπούτο τους. Το τρίο των ισχυρών Volkswagen, όπως είναι φυσικό δεν παρουσιάστηκε στην μορφή που θα έχει όταν τα μοντέλα θα κάνουν την επίσημη παρουσίασή τους, αφού για παράδειγμα από το αμάξωμα έλειπαν τα R λογότυπα.
 
Παρόλα αυτά ήταν εμφανή τα γνωστά σπορ στοιχεία όπως οι μπλε δαγκάνες φρένων, οι πλευρικές ποδιές, οι σπορ ζάντες, ενώ στο πίσω μέρος στο Golf R και το Tiguan R είχε εγκατασταθεί μία μεγάλη αεροτομή, που στην περίπτωση του Arteon R ήταν σαφώς πιο διακριτική. Από κει και πέρα οι τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης και ο αεροδυναμικός διαχύτης ολοκλήρωνε την εξωτερική εικόνα και των τριών μοντέλων.
 
Στο κομμάτι των κινητήρων το Golf R θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 2,0 λίτρων όπως το εξερχόμενο μοντέλο, αν και τροποποιήθηκε για να παράγει περίπου 333 ίππους. Αναφορικά με το Arteon R τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Προηγούμενες αναφορές κάνουν λόγο πως θα εξοπλιστεί με τον twin-turbo 3,0 λίτρων κινητήρα που θα προσφέρει 400 ίππους, ενώ υπάρχουν και σενάρια που το θέλουν να υιοθετεί ακριβώς το ίδιο σύστημα κίνησης με το Golf R. Το μοτέρ του Golf R είναι το επικρατέστερο για να βρεθεί και κάτω από το καπό του Tiguan R, μαζί φυσικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης που θα είναι στάνταρ.
 
Τέλος, από το εσωτερικό των τριών μοντέλων δεν έχουν υπάρξει εικόνες, όμως πιστεύεται πως η καμπίνα θα έχει σε μεγάλο βαθμό ομοιότητα με αυτή του Golf GTI. Έτσι περιμένουμε να βρούμε ένα νέο πολυλειτουργικό σπορ τιμόνι με χειριστήρια αφής, διάτρητο δέρμα και το λογότυπο R. Λίγο πιο δίπλα θα βρίσκεται μία οθόνη (ίσως 10 ιντσών) για το σύστημα ψυχαγωγίας, αλλά και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Φυσικά θα παρέχονται όλες οι hi-tech ανέσεις, αναφορικά με τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.  

Toyota
SEAT XENOIASTOI