Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αντί του diesel, η Renault θα προσφέρει υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

«Τελειώνει» το diesel και η Renault

2.403 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2018)

To πλοίο του diesel εγκαταλείπει σιγά-σιγά η Renault με τον ίδιο τον Carlos Ghosn, CEO της μάρκας, να αναφέρει πως σχεδιάζεται μείωση της προσφοράς diesel εκδόσεων στα μοντέλα της κατά 50%.

Στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει η πρόθεση της Renault να μειώσει σημαντικά τις εκδόσεις diesel στα νέα της μοντέλα, θέλοντας αντί αυτού να επενδύσει σε υβριδικές εκδόσεις.

Ο ίδιος ο CEO της μάρκας, κ. Carlos Ghosn δήλωσε ότι οι diesel εκδόσεις της στα μοντέλα Renault θα μειωθούν κατά 50% μέσα στα επόμενα χρόνια, λόγω των πιο αυστηρών ορίων στις εκπομπές ρύπων και τις επερχόμενες απαγορεύσεις των αυτοκινήτων diesel μέσα στις πόλεις. Τα ακριβή του λόγια ήταν: « Φαίνεται ξεκάθαρα πως οδεύουμε για το τέλος του diesel. Eίναι σίγουρα το τέλος. Οι καταναλωτές σκέφτονται «γιατί να αγοράσω ένα diesel όταν μπορεί να παγιδευτώ με αυτό σε τρία ή τέσσερα χρόνια γιατί δεν θα μπορώ να το πουλήσω;».
O Ghosn πάντως διαβεβαίωσε πως τα diesel μοτέρ θα συνεχίσουν να προσφέρονται σε συγκεκριμένες αγορές και κατηγορίες «θα προσφέρουμε τέτοιες εκδόσεις όπου το diesel είναι ακόμα δημοφιλές αλλά η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν το βοηθά καθόλου. Πρέπει να σκέφτεσαι την τεχνολογική εξέλιξη αλλά και να προσέχεις τις πολιτικές αποφάσεις, αφού αυτές θα αποφασίσουν ποια επιλογή θα κερδίσει».
 
Αντί του diesel, η Renault θα προσφέρει υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις που θα εξοπλίζονται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και 1.600άρη κινητήρα βενζίνης με την ηλεκτρική αυτονομία των plug-in να φτάνει τα 50 χλμ. Τα πρώτα μοντέλα που θα λάβουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις θα είναι τα νέα Clio, Captur και Megane.

Hyundai
PEUGEOT