Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Mercedes: Νέες μπαταρίες θα προσφέρουν 80% περισσότερη αυτονομία

 Σχολιάστε 
2.026 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2024)
Mercedes: Νέες μπαταρίες θα προσφέρουν 80% περισσότερη αυτονομία

- Πιο βιώσιμες στην παραγωγή τους.
- Έως και 80% μεγαλύτερη αυτονομία από τις σημερινές.
- Οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν 40% βελτίωση στην ενεργειακή πυκνότητα.
- Από το 2021 «τρέχει» η συνεργασία Mercedes- Factorial.

Πιο βιώσιμες στην παραγωγή τους

H Mercedes-Benz σε συνεργασία με την Factorial, ανέπτυξαν μία νέα γενιά μπαταριών στερεάς κατάστασης που υπόσχονται να αυξήσουν την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως και 80%. Η νέα γενιά μπαταριών, διαθέτει ενεργειακή πυκνότητα 450 Wh/kg και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης θα συμβάλει και σε αυτή της βιωσιμότητας στην παραγωγή.

Έως και 80% μεγαλύτερη αυτονομία από τις σημερινές

Εκτός από την αύξηση της αυτονομίας έως και 80%, η Factorial λέει ότι οι νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης μπορούν να μειώσουν σημαντικά το βάρος και να αυξήσουν την απόδοση του οχήματος. Ισχυρίζεται επίσης ότι το σύστημα ηλεκτρολυτών σε στερεά κατάσταση, είναι πολύ πιο ασφαλές από τους πιο εύφλεκτους υγρούς ηλεκτρολύτες.

Οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν 40% βελτίωση στην ενεργειακή πυκνότητα

Μιλώντας στο Reuters, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes, Markus Schaefer είπε ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να προσφέρουν 40% βελτίωση στην ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις τρέχουσες. Σημείωσε επίσης ότι η χρήση ελαφρύτερων μπαταριών θα μπορούσε να επιτρέψει στην μάρκα να χρησιμοποιεί πιο οικονομικά χαλύβδινα αμαξώματα στα ηλεκτρικά, αντί για αλουμινίου.

Από το 2021 «τρέχει» η συνεργασία Mercedes- Factorial

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό πότε οι νέες μπαταρίες θα εξοπλίσουν κάποιο από τα επερχόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της γερμανικής luxury μάρκας. Να θυμίσουμε πως η Mercedes ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Factorial το 2021.

Mercedes
NISSAN