Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μετράει κανείς ακόμη τα αστέρια του EuroNCAP;

Μετράει κανείς ακόμη τα αστέρια του EuroNCAP;

4.090 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2022)

Είναι όλα τα αυτοκίνητα πλέον καλά, ή έχει μπερδέψει το τεστ τόσο που τα αστέρια δεν λένε τίποτα;

 

Μπλέξαμε στα αστέρια!

Κάποτε μετρούσαμε τα αστέρια κάθε αυτοκινήτου και λέγαμε το ένα πεντάστερο το άλλο τετράστερο και αμέσως ξέραμε ποιό τα πήγε καλύτερα. Σήμερα το πράγμα είναι πολύπλοκο, αφού αυτό τα περισσότερα αστέρια είναι μεν καλύτερα, αλλά δεν ξέρει κανείς σε τι.

Το πράγμα ήταν πολύ πιο απλό όταν η επίδοση ενός αυτοκινήτου είχε να κάνει αποκλειστικά με την συμπεριφορά του κατά τη σύγκρουση στα διάφορα εμπόδια, και την προστασία που παρείχε στους επιβαίνοντες. Ήξερες πως ένα τετράστερο αμάξι δεν προστάτευε το ίδιο κατά τη σύγκρουση με ένα πεντάστερο, ενώ ένα με ένα μόνο αστέρι θα το έλεγες και «τάφο με ρόδες».

Πάμε στα σημερινά. Το EuroNCAP σαφώς και περιλαμβάνει την παθητική συμπεριφορά του αυτοκινήτου κατά τη σύγκρουση. Όμως πλέον τα αστέρια δεν είναι μόνο για αυτή τη συμπεριφορά και προστασία. Η παθητική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι μόνο μέρος της αξιολόγησης.

Σήμερα στην αξιολόγηση περιλαμβάνονται και τα συστήματα που προσφέρει ένα αυτοκίνητο ώστε όχι μόνο να προστατέψει κατά τη σύγκρουση, αλλά και για να την αποφύγει εξ αρχής. Και εδώ το πράγμα μπερδεύει. Γιατί εκεί που έβλεπες ένα σκορ και ήξερες αμέσως τι «παίζει» ανάμεσα στα 3 και τα 4 αστέρια, τώρα πρέπει να διαβάσεις το αποτέλεσμα στις λεπτομέρειες του ώστε να ξέρεις τι ισχύει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
OPEL