Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tο νέο μοτέρ στην MC20 θα προσφέρει 550 ίππους.

Μέχρι και 580 ίππους το νέο μοτέρ της Maserati

2.019 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2020)

Η Maserati δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην αποκάλυψη της επερχόμενης MC20, ωστόσο νέα στοιχεία που αφορούν τον κινητήρα κάνουν την εμφάνισή τους, υποστηρίζοντας πως θα εξοπλίσει μία σειρά νέων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έκαναν την εμφάνισή τους, η MC20 θα χρησιμοποιήσει έναν νέο κινητήρα V6 3.0-λίτρων twin-turbo που θα διαθέτει την τεχνολογία «turbulent jet ignition» για τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και κάποιας μορφής ηλεκτρισμού. Όπως αναφέρεται το μοτέρ στην MC20 θα προσφέρει 550 ίππους και θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σπορ αυτοκίνητα όπως τα GranTurismo και GranCabrio της επόμενης γενιάς.
 
Τα μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως ο κινητήρας θα τροφοδοτήσει επίσης ένα νέο crossover μεσαίου μεγέθους που θα κατασκευαστεί παράλληλα με την Alfa Romeo Stelvio το επόμενο έτος. Ωστόσο, η ισχύς του εν λόγω μοντέλου θα περιοριστεί στους 530 ίππους.
 
Δεδομένου ότι ο νέος κινητήρας έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά το τρέχον V8 που προέρχεται από τη Ferrari, θα εγκατασταθεί επίσης και στις Levante και Quattroporte. Εκεί θα είναι ρυθμισμένος για να προσφέρει  530 ίππους στην πρώτη και 580 ίππους στη δεύτερη.
 
Τέλος αναφορικά με την ανανεωμένη Ghibli που θα παρουσιαστεί στις 15 Ιουλίου, η μάρκα σκοπεύει να την εξοπλίσει με μία νέα έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου 2.0 λίτρων που τροφοδοτεί τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio, καθώς και τα Jeep Cherokee και Wrangler. Θα διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt και θα χρησιμοποιείται στην υβριδική Ghibli.

Autotriti.gr
OPEL