ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μέχρι το 2026 θα κριθεί το μέλλον των 14 μαρκών της Stellantis

 Σχολιάστε 
1.227 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2024)
Μέχρι το 2026 θα κριθεί το μέλλον των 14 μαρκών της Stellantis
2 Φωτογραφίες »

- Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση έως το 2026 για όλες τις μάρκες.
- Οι αξιολογήσεις για θα ξεκινήσουν άμεσα, είπε ο Tavares.
- Ο νέος CEO θα αποφασίσει το μέλλον των μαρκών.
- 14 οι μάρκες που ανήκουν στην Stellantis.

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση έως το 2026 για όλες τις μάρκες

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ντόρος σχετικά με το μέλλον που έχουν οι 14 μάρκες οι οποίες βρίσκονται υπό την σκέπη της Stellantis, κυρίως αυτές που δεν συγκεντρώνουν μεγάλο μερίδιο στις πωλήσεις. Στο πλαίσιο λοιπόν της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Carlos Tavares ρωτήθηκε σχετικά, αναφέροντας πως οι μάρκες είναι «ασφαλείς» έως το 2026!

Οι αξιολογήσεις για τις μάρκες θα ξεκινήσουν άμεσα, είπε ο Tavares

Μιλώντας στα Μέσα που βρέθηκαν στο Παρίσι, ο Carlos Tavares σημείωσε πως η χρηματοδότηση των εταιρειών της Stellantis είναι εξασφαλισμένη μέχρι το 2026. Από κει και πέρα η κάθε μάρκα θα πρέπει να αποδείξει την αξία της, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία βάσει του σχεδίου Dare Forward 2030. Μάλιστα, ο Tavares υπογράμμισε πως οι αξιολογήσεις θα ξεκινήσουν σύντομα.

Ο νέος CEO θα αποφασίσει το μέλλον των μαρκών

Η είδηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προ ημερών αποκάλυψη πως ο Carlos Tavares θα αποσυρθεί από τη θέση του στις αρχές του 2026, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του! Αυτό σημαίνει πως ο διάδοχός του θα είναι πιθανότατα εκείνος που θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για το ποιες μάρκες θα συνεχίσουν ως έχουν και ποιες όχι. Όσες μάρκες βρεθούν σε δύσκολη θέση, σύμφωνα με τις αναφορές των ξένων Μέσων, ενδεχομένως να πωληθούν ή να συγχωνευτούν. Σε κάθε περίπτωση κάτι επίσημο δεν υπάρχει επί του παρόντος, την ίδια ώρα που ο John Elkann, Πρόεδρος της Stellantis, κατεβάζει τους τόνους δηλώνοντας πως δεν είναι τώρα η ώρα για τέτοιες συζητήσεις καθώς άπαντες είναι επικεντρωμένοι στην επιχείρηση.

14 οι μάρκες που ανήκουν στην Stellantis

Θυμίζουμε πως η Stellantis, προήλθε από την ένωση των PSA Groupe και FCA. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και διαθέτει στους κόλπους της 14 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων και συγκεκριμένα τις: CitroënFiatOpel, Vauxhall, PeugeotAbarth, Ram, DodgeChryslerJeepLanciaDS AutomobilesAlfa Romeo και Maserati. Επίσης, έχει μερίδιο και στην κινεζική Leapmotor.

Mercedes
DS