Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Μήνυση 6 εκατομμυρίων από dealer στη Mitsubishi για «σαμποτάζ»

 Σχολιάστε 
2.376 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2024)
Μήνυση 6 εκατομμυρίων από dealer στη Mitsubishi για «σαμποτάζ»

- Η Mitsubishi διέκοψε τη συνεργασία και η αντιπροσωπεία έκανε μήνυση για κακομεταχείριση και όχι μόνο.
- Η αντιπροσωπεία της προσάπτει έξι κατηγορίες, μια εκ των οποίων ότι της «έκοψε» πώληση 64 αυτοκινήτων.
- Η συνεργασία διακόπηκε ενώ η αντιπροσωπεία ισχυρίζεται πως είχε «πιάσει» όλους τους στόχους πωλήσεων.
- Η Mitsubishi υποσχέθηκε χρήματα για να αλλάξει η εμφάνιση της αντιπροσωπείας, αλλά δεν τα έδωσε.

Η Mitsubishi διέκοψε αδικαιολόγητα τη συνεργασία της με αντιπροσωπεία

Η αντιπροσωπεία «Oakes Auto» που βρίσκεται στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ κατηγορεί τη Mitsubishi Motors της Βόρειας Αμερικής ότι «κακομεταχειρίζεται τους αντιπροσώπους της δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις». Έτσι προχώρησε σε αγωγή με την οποία της ζητά πολλά εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση! Την είδηση αυτή αναφέρει η ιστοσελίδα Auto News, όπως και άλλα ΜΜΕ του εξωτερικού, αναλύοντας περισσότερο το θέμα.

Η αντιπροσωπεία της προσάπτει έξι κατηγορίες, μια εκ των οποίων ότι της «έκοψε» πώληση 64 αυτοκινήτων.

Στα εν λόγω ρεπορτάζ λοιπόν, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η Oakes Auto, η οποία ήταν αντιπροσωπεία της Mitsubishi από το 2018, ισχυρίζεται ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία την είχε αναγκάσει να διαφημιστεί υπέρμετρα προκειμένου να της δώσει αυτοκίνητα. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η Mitsubishi συνήθως δεν της παρείχε επαρκή οχήματα, ενώ την κατηγορεί πως της «έκοψε» μία συμφωνία για να πουλήσει 64 οχήματα σε μια θυγατρική της εταιρείας Enterprise, που θα χρησιμοποιούνταν για στόλους ενοικίασης. Συνεχίζοντας, το Auto News κάνει λόγο πως η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι η Mitsubishi σαμποτάρει τη διαπραγμάτευση για την πώληση της αντιπροσωπείας σε έναν ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Η συνεργασία διακόπηκε ενώ η αντιπροσωπεία ισχυρίζεται πως είχε «πιάσει» όλους τους στόχους πωλήσεων

Η Oakes Auto έλαβε την ειδοποίηση τερματισμού της συνεργασίας με την Mitsubishi τον Ιούνιο του 2023. Ο αντιπρόσωπος, σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού, λέει ότι δεν επιχειρεί να αμφισβητήσει αυτή την ενέργεια, σημειώνοντας πως «δεν επιθυμεί πλέον να συναλλάσσεται με τη Mitsubishi, δεδομένων των δαιδαλωδών ενέργειών της που έγιναν κακόπιστα».

Η Oakes Auto λέει ότι πούλησε 121 νέα οχήματα Mitsubishi το 2021, αριθμός πάνω από τον ελάχιστο στόχο πωλήσεων της μάρκας που έφταναν τα 70 αυτοκίνητα ετησίως. Ο όγκος πωλήσεων το Δεκέμβριο του 2022, την κατέστησε στο πρώτο μισό των αντιπροσωπειών της περιοχής. Ισχυρίζεται επίσης ότι είχε έναν τέλειο δείκτη πωλήσεων και ικανοποίησης κοινού για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η Mitsubishi υποσχέθηκε χρήματα για να αλλάξει η εμφάνιση της αντιπροσωπείας, αλλά δεν τα έδωσε

Οι κατηγορίες ωστόσο εις βάρος της Mitsubishi δεν σταματούν εδώ. Λίγο μετά την απόκτηση της αντιπροσωπείας από την Oakes Auto, η Mitsubishi εφάρμοσε ένα πρόγραμμα αλλαγών στην εμφάνιση των καταστημάτων, που απαιτούσε αναβάθμιση της εγκατάστασης. Ωστόσο στην αγωγή αναφέρεται πως η ιαπωνική μάρκα αν και υποσχέθηκε πως θα δώσει χρήματα για τις εργασίες που απαιτούνταν, απέτυχε να το κάνει.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Autotriti.gr