Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Προτείνουν το όριο ταχύτητας να είναι 30 χλμ./ώρα στους δρόμους μέσα σε πολύ κατοικημένες περιοχές.

Mήπως πρέπει να μειωθούν τα όρια ταχύτητας;

1.834 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2018)

Aυτή είναι πάντως η πρόταση του Διεθνούς Forum για τις Μεταφορές μελετώντας τα στοιχεία γύρω από τα τροχαία ατυχήματα σε 10 χώρες. Εσείς τι λέτε;

Nα μειωθούν τα όρια ταχύτητας γενικά και να οριστεί όριο ταχύτητας 32 χλμ./ώρα στις πυκνοκατοικημένες περιοχές των πόλεων προτείνει το Διεθνές Forum για τις Μεταφορές (ΙTF).

Το Forum αυτό είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που μελετά τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στους δρόμους και στην συνέχεια προτείνει τρόπους για να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό πρόβλημα.
 
Στην τελευταία του έρευνα, το ITF μελέτησε την οδική ασφάλεια σε 10 χώρες και κατέληξε πως υπάρχει στενός δεσμός ανάμεσα στην ταχύτητα των αυτοκινήτων και τον αριθμό των τροχαίων και των θανάτων. Συγκεκριμένα, γίνεται γνωστό σύμφωνα με την έρευνα ότι κάθε 1% αύξηση στον μ.ο ταχύτητας συνεπάγεται 2% αύξηση στους μικροτραυματισμούς, 3% αύξηση στα σοβαρά ατυχήματα και 4% αύξηση στα θανατηφόρα. Συνεπώς η έρευνα αναφέρει ότι θα ήταν φρόνιμο να μειωθούν έστω και ελάχιστα τα όρια ταχύτητας για να μειωθούν σημαντικά οι κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Προτείνουν μάλιστα τα όρια ταχύτητας να είναι 30 χλμ./ώρα στους δρόμους μέσα σε πολύ κατοικημένες περιοχές, 50 χλμ./ώρα σε άλλους δρόμους μέσα στον αστικό ιστό και 70 χλμ./ώρα στους επαρχιακούς δρόμους. Στην πρόταση τους δεν περιλαμβάνεται κάποια αναθεώρηση του ορίου ταχύτητας στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Η δήλωσή τους αναφέρει: « Για να μειωθούν οι τραυματισμοί και οι θάνατοι, οι κυβερνήσεις πρέπει να πάρουν μέτρα για να μειωθεί η ταχύτητα στους δρόμους. Μπορεί οι κίνδυνοι για κάποιο σοβαρό τρακάρισμα να είναι λίγοι, αλλά γενικά, υπάρχουν πολλά οφέλη στην ασφάλεια μας όταν η ταχύτητα είναι μειωμένη και δεν μεταβάλλεται συχνά».

Εσείς τι λέτε; Πρέπει να μειωθούν τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα ή τελικά να αυξηθούν όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Σπίρτζης;

Mercedes
Fia