ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μία από τα ίδια και νίκη Χάμιλτον

2.384 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2020)

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Ισπανίας. Στη δεύτερη θέση ο Φερστάπεν, άφησε τρίτο τον Μπότας που ολοκλήρωσε το πόντιουμ.

Τι είχες Λίους, τι είχα πάντα. Αυτή η φράση φαίνεται πως ταιριάζει «γάντι» στους αγώνες της Formula 1, με τον Λίους Χάμιλτον να κυριαρχεί για μία ακόμα φορά και με εξαιρετική οδήγηση και καλή συντήρηση των ελαστικών του να παίρνει τη νίκη στο Grand Prix της Ισπανίας, ερχόμενος πιο κοντά σε ένα ακόμα τίτλο.
 
Από την αρχή του αγώνα ο Βρετανός άρχισε να χτίζει διαφορά, όχι όμως και ο έτερος οδηγός της Mercedes. O Μπότας είδε τον Φερστάπεν αλλά και τον Στρολ να τον περνάνε στην εκκίνηση, με τον πεισματάρη Ολλανδό οδηγό της Red Bull να μένει μέχρι το τέλος στη δεύτερη θέση σπάζοντας έτσι το γερμανικό 1-2 της εκκίνησης. Στη συνέχεια ο Μπότας μπόρεσε να περάσει μπροστά από την Racing Point του Στρολ και έτσι πήρε τη τρίτη θέση, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Φερστάπεν. Ο Πέρεζ μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό και οι Στρολ, Σάινθ, Φέτελ, Άλμπον, Γκασλί και Νόρις συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.
 
Από κει και πέρα στο 37ο γύρο ο Σαρλς Λεκλέρ, ο οποίος έδινε μάχη για την 10άδα αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του και τελικά έπειτα από τέσσερις γύρους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αφήνοντας έτσι με ένα μονοθέσιο τη Ferrari. Στη συνέχεια τα δεύτερα pit stops των πρωτοπόρων δεν άλλαξαν τα πράγματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν ανατραπεί καθώς οι ομάδες είχαν προειδοποιήσει για μικρή πιθανότητα βροχής, κάτι που εν τέλει δε συνέβη.
 
Κβίατ, Οκόν, Ραϊκόνεν , Μάγκνουσεν , Τζιοβινάτζι, Ράσελ, Λατίφι και Γκροζάν, βρέθηκαν στις υπόλοιπες θέσεις, ενός αγώνα που επιβεβαίωσε και πάλι τη χαοτική διαφορά των Χάμιλτον και Mercedes από τους υπόλοιπους.
 
Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
1  Lewis HAMILTON Mercedes 
2  Max VERSTAPPEN Red Bull Racing +24.177 
3  Valtteri BOTTAS Mercedes +44.752  
4  Lance STROLL Racing Point 1L  
5  Sergio PEREZ Racing Point 1L  
6  Carlos SAINZ McLaren 1L  
7  Sebastian VETTEL Ferrari 1L 
8  Alexander ALBON Red Bull Racing 1L
9  Pierre GASLY AlphaTauri 1L
10  Lando NORRIS McLaren 1L
11  Daniel RICCIARDO Renault 1L
12  Daniil KVYAT AlphaTauri 1L
13  Esteban OCON Renault 1L
14  Kimi RÄIKKÖNEN Alfa Romeo Racing 1L  
15  Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team 1L
16  Antonio GIOVINAZZI Alfa Romeo Racing 1L
17  George RUSSELL Williams 1L  
18  Nicholas LATIFI Williams 2L
19  Romain GROSJEAN Haas F1 Team2 L
20  Charles LECLERC Ferrari --  2
 

Autotriti.gr
NISSAN