Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μπαταρίες StoreDot: Αυτονομία 160 χλμ. σε 5 λεπτά φόρτισης!

Μπαταρίες StoreDot: Αυτονομία 160 χλμ. σε 5 λεπτά φόρτισης!

1.992 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2022)

Η StoreDot υπόσχεται πως οι νέες μπαταρίες που φέρνει στην αγορά θα μπορούν με 5 λεπτά φόρτισης να προσφέρουν 160 χιλιόμετρα αυτονομία στα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι μπαταρίες που θέλουν να φέρουν την επανάσταση

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης είναι ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για αυτόν τον λόγο, η ισραηλινή start-up StoreDot θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή μιας νέας τεχνολογίας μπαταριών για «ακραία γρήγορη φόρτιση» το 2024. Οι νέες μπαταρίες, σύμφωνα με τη StoreDot θα μπορούν μέσα σε 5 λεπτά να φορτίζονται με ενέργεια που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται ηλεκτρικά ακόμη και για 160 χιλιόμετρα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εκτός από γρήγορες στη φόρτιση είναι και ανθεκτικές

Oι νέες κυψέλες που προέρχονται από την κινεζική EVE Energy έχουν ολοκληρώσει περισσότερους από 1000 κύκλους φόρτισης και λέγεται πως είναι έτοιμοι να μπουν σε παραγωγή. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, φορτίζονταν επανειλημμένα για 10 λεπτά από 10% έως 80% και αποφορτίζονταν ξανά για μια ώρα, χωρίς να βρεθεί αλλοίωση κατά τους πρώτους 600 κύκλους φόρτισης. Μετά ωστόσο από 1.000 κύκλους, η χωρητικότητά τους έπεσε κάτω από 80%. 

Ο Chief Development Officer της StoreDot, Yaron Fein, δήλωσε: «Οι τελευταίες δοκιμές αποτελούν ορόσημο όχι μόνο για το StoreDot, αλλά και για την παγκόσμια βιομηχανία μπαταριών και ολόκληρο το οικοσύστημα βιώσιμης κινητικότητας».   

Στόχος τα 2 λεπτά μέχρι το 2032

Η StoreDot πάντως φαίνεται πως έχει ακόμη μεγαλύτερες βλέψεις. Τον Μάρτιο του 2022, παρουσίασε τον στρατηγικό της τεχνολογικό χάρτη «100inX», o ο οποίος προβλέπει πως ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας θα πρέπει σταδιακά να μειωθεί και να φτάσει τα 2 λεπτά έως το 2032. Για να το πετύχει αυτό, η StoreDot θα βασιστεί στη νέα τεχνολογία που ανέπτυξε με όνομα XFC (Extreme Fast Charging) στις αρχές του 2021, η οποία αντικαθιστά τον γραφίτη μέσα σε μια μπαταρία με μεταλλικά νανοσωματίδια. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Autotriti.gr