Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το αφεντικό του Swatch Group, Νίκολας Χάγιεκ, ισχυρίζεται πως οι μπαταρίες που ετοιμάζουν φορτίζουν δύο φορές πιο γρήγορα, ενώ έχουν το 1/3 του βάρους των μπαταριών της Panasonic που έχουν τα μοντέλα

Το αφεντικό του Swatch Group, Νίκολας Χάγιεκ, ισχυρίζεται πως οι μπαταρίες που ετοιμάζουν φορτίζουν δύο φορές πιο γρήγορα, ενώ έχουν το 1/3 του βάρους των μπαταριών της Panasonic που έχουν τα μοντέλα της Tesla.

Μπαταρίες από τη Swatch

2.622 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2017)

Επανάσταση στα ηλεκτρικά οχήματα υπόσχεται να φέρει η Swatch, η οποία εξελίσσει μπαταρίες που θα φορτίζουν στο μισό χρόνο και θα ζυγίζουν το 1/3 του βάρους των αντίστοιχων που χρησιμοποιεί σήμερα η Tesla.

Η Swatch, μία από τις πιο γνωστές ελβετικές ωρολογοποιείες, ετοιμάζεται για μία ακόμα «βουτιά» στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο πρόεδρός της Νίκολας Χάγιεκ, ήταν αυτός που συνέλαβε την ιδέα του Swatchmobile, που οδήγησε τελικά στο smart fortwo.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σήμερα η πρωτοπόρος εταιρεία θέλει να ασχοληθεί με την εξέλιξη προηγμένων μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα. Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Belenos Clean Power, που ιδρύθηκε το 2008 και η οποία ανήκει κατά 51% στην Swatch.
  
Σε συνεργασία με το Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, η Belenos εξελίσσει μπαταρίες που χρησιμοποιούν το βανάδιο (vanadium) που βρίσκεται σε αφθονία στη φύση, αντίθετα με τα σπάνια ορυκτά στοιχεία που χρησιμοποιούν οι περισσότερες μπαταρίες λιθίου. Επιπλέον, πιστεύεται πως με το βανάδιο, επιτυγχάνονται δραματικά ταχύτεροι χρόνοι φόρτισης, αλλά και μειωμένο βάρος για την μπαταρία.
 
Το αφεντικό του Swatch Group, Νίκολας Χάγιεκ, ισχυρίζεται πως οι εν λόγω μπαταρίες φορτίζουν δύο φορές πιο γρήγορα, ενώ έχουν το 1/3 του βάρους των μπαταριών της Panasonic που έχουν τα μοντέλα της Tesla. Ο ίδιος πιστεύει πως μέχρι το 2020, η Swatch θα πουλάει μπαταρίες αξίας 10-15 δις δολαρίων. Οι δοκιμές μάλλον θα γίνουν στην Κίνα, καθώς η ελβετική εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με την Geely.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Peugeot - Toyota
Skoda