Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

«Nέα Αρχή» για Renault-Nissan-Mitsubishi

1.727 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2019)

Οι τρεις εταιρείες φαίνεται να άφησαν πίσω τους το κακό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις ατασθαλίες του Carlos Ghosn και συμφώνησαν να κάνουν «Νέα Αρχή».

Tην δημιουργία ενός νέου εκτελεστικού συμβουλίου που θα επιβλέπει όλες τις κινήσεις της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Renault κ Jean-Dominique Senard, ο CEO της Νissan κ. Hiroto Saikawa, ο κ.Thierry Bolloré CEO της Renault  και ο Osamu Masuko, CEO της Mitsubishi.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Συμμαχίας ανακοίνωσαν πως κάνουν «Νέα Αρχή» στην συνεργασία τους μετά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις τους από τις οικονομικές ατασθαλίες του Carlos Ghosn που ήρθαν στο φως τους περασμένους μήνες. Το νέο Συμβούλιο θα «βάλει τις βάσεις για τη νέα ανάπτυξη της Συμμαχίας» μετά από συζητήσεις των τριών CEO, τις οποίες θα συντονίζει ο Senard. Παρά ταύτα, δεν θα παρακάμπτεται η υπάρχουσα διοικητική δομή της Συμμαχίας αφού  και οι τρεις εταιρείες θα παραμείνουν ανεξάρτητες.
 
Ακόμα, κάποιες πρώτες αναφορές κάνουν λόγο πως η Renault έδωσε το πράσινο φως στη Nissan να διαλέξει τον δικό της πρόεδρο ενώ έγινε γνωστό πως είναι επιθυμία όλων των εταίρων, το νέο Συμβούλιο, να επιβλέπει τις κινήσεις και των θυγατρικών Renault-Nissan BV και Nissan-Mitsubish BV.

Η τελική συμφωνία θα λάβει χώρα στην επέτειο για τα 20 χρόνια από την δημιουργία της Συμμαχίας.
 

Hyundai
PEUGEOT