Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Όχημα της Canoo.

Nέα «ηλεκτρική» συνεργασία για Hyundai

1.725 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2020)

Έχουν περάσει μόλις δυόμιση μήνες από τότε που μπήκαμε στο 2020 αλλά η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει δύο συνεργασίες για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Canoo, μια start-up εταιρεία που έχει ως βάση το Λος Αντζελες, για να αναπτύξουν από κοινού ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία τέτοιου είδους που ανακοινώθηκε φέτος από την κορεατική φίρμα, αφού στα μέσα Ιανουαρίου, η Hyundai και η Kia έκαναν γνωστό ότι επένδυσαν 110 εκατομμύρια δολάρια στην start-up Arrival για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων.

Eκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η συνεργασία της Hyundai με την Canoo θα αφορά την ανάπτυξη μιας ηλεκτρικής πλατφόρμας για την κατασκευή μίνι και μικρών αυτοκινήτων. Η πλατφόρμα της Canoo είναι ουσιαστικά ένα επίπεδο ορθογώνιο που στεγάζει μέσα της όλα τα μηχανικά εξαρτήματα, συνδυάζοντας την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα μαζί με τα στοιχεία του πλαισίου όπως το τιμόνι, τα φρένα, τους τροχούς και τα ελαστικά. Αυτό θα απλοποιήσει την συναρμολόγηση και θα διευκολύνει τη κατασκευή μοντέλων διάφορων τύπων αμαξώματος.

Η Hyundai επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε μια σειρά από επιχειρήσεις γύρω από την μελλοντική κινητικότητα. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, συμμετείχε σε μια κοινοπραξία ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον προμηθευτή Aptiv για την ανάπτυξη οχημάτων και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Toyota
Leasing