Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέες μπαταρίες και δίκτυο φόρτισης ετοιμάζει η Porsche

1.701 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2021)

Μία νέα σειρά μπαταριών υψηλής απόδοσης για τα κορυφαία της ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και το δικό της δίκτυο φόρτισης σκοπεύει να αναπτύξει η Porsche!


Το πλάνο της Porsche για την ηλεκτροκίνηση δεν αφορά μόνο την έλευση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά εκτίνεται ένα βήμα παραπέρα. Όπως λοιπόν έγινε γνωστό δύο από τους στόχους που έχει η γερμανική μάρκα είναι να κατασκευάσει νέες μπαταρίες με τις οποίες θα εξοπλίσει τα μοντέλα της, αλλά και να υποστηρίξει τους πελάτες της που θα προμηθευτούν από αυτή κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ένα δίκτυο φόρτισης.
 
Μιλώντας για τις νέες μπαταρίες, η Porsche εξετάζει τη χρήση ανοδίων πυριτίου αντί για  γραφίτη. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι της μάρκας σκοπεύουν να βελτιώσουν την ενεργειακή πυκνότητα και τη μείωση του χρόνου φόρτισης, αφού παράλληλα τα μοντέλα της μάρκας θα εξοπλίζονται με τεχνολογία φόρτισης 800V. Αρχικά οι πρώτες μπαταρίες που θα χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία θα προορίζονται για μοντέλα ναυαρχίδες περιορισμένης παραγωγής και για αυτοκίνητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η παραγωγή των μονάδων αυτών θα γίνει στην Ευρώπη και η μάρκα σημείωσε πως η εν γένει αλυσίδα παραγωγής θα είναι ευρωπαϊκή υπόθεση.  
 
Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ανάπτυξης μπαταριών, η Porsche σχεδιάζει το δικό της δίκτυο ταχείας φόρτισης κατά μήκος των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων και δρόμων ταχείας κυκλοφορίας. Το δίκτυο αυτό συν τοις άλλοις θα αποτελέσει και το συμπλήρωμα της μάρκας στο δίκτυο της Ionity στην οποία κατέχει μερίδιο.
 
Κάθε σταθμός θα έχει από 6 έως 12 φορτιστές, προσφέροντας ισχύς φόρτισης 350kW και άνω. Αυτό σημαίνει πως η Porsche εργάζεται σε τεχνολογία που θα επιτρέπει στα ηλεκτρικά να φορτίζονται ακόμη γρηγορότερα από την Taycan, που περιορίζεται στα 270kW. Παράλληλα λέγεται πως οι σταθμοί φόρτισης θα έχουν επίσης ένα χώρο αναμονής και επιπλέον εγκαταστάσεις αυτοεξυπηρέτησης για να ξεκουράζονται οι ταξιδιώτες, ενώ όλοι οι φορτιστές θα έχουν πρόσβαση και θα λειτουργούν χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική εφαρμογή για smartphone!
 
Τα δύο αυτά πρότζεκτ παρουσιάστηκαν παράλληλα με ένα τρίτο στόχο που θέλει τη Porsche να έχει μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

Mercedes
KIA