Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
5 φωτογραφίες »

Nέο E-Legend EL1: To ηλεκτρικό Audi Sport Quattro S1

3.325 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2021)

Η E-Legend παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό λαμβάνοντας εμφανέστατα έμπνευση από το θρυλικό και γνωστό σε όλους μας μοντέλο της Audi.

To νέο της αυτοκίνητο με παρουσίασε η E-Legend και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μάρκα, αποτελεί μνεία σε ένα από τα θρυλικότερα μοντέλα που είδαμε στους αγώνες rally, το Audi Sport Quattro S1.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


To ΕL1, όπως είναι το όνομά του, κινείται χάρη σε τρία ηλεκτρικά μοτέρ, ένα μπροστά και δύο πίσω, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει ακόμα και τα 816 άλογα. Η E-Legend υπόσχεται πως το EL1 μπορεί να πετύχει τα 100χλμ./ώρα από στάση σε 2,8 δευτερόλεπτα και τα 200χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά στην μπαταρία, αυτή έχει χωρητικότητα 90 kWh, χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία 800 Volt της Taycan και δίνει την δυνατότητα στο EL1 να κινείται χωρίς να χρειαστεί φόρτιση για 400+ χιλιόμετρα.

Η σχεδίαση του EL1 παραπέμπει αμέσως σε αυτή του Audi Sport Quattro S1, ωστόσο καταφέρνει την ίδια στιγμή να είναι πολύ φουτουριστική. Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα, το καπό και ο προφυλακτήρας μας φέρνουν αμέσως στο νου το γερμανικό μοντέλο, οι θόλοι των τροχών είναι όσο επιβλητικοί χρειάζεται ενώ οι ζάντες είναι επίσης εμπνευσμένες από τους αγώνες rally. Πίσω, την παράσταση κλέβουν τα μοναδικά φωτιστικά σώματα και η αεροτομή.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 30 τέτοια αυτοκίνητα, με το καθένα από αυτά να κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ. Η E-Legend σχεδιάζει να προσφέρει επίσης και άλλα μοντέλα με έμπνευση από το παρελθόν, το επόμενο μάλιστα λέγεται πως θα είναι έντονα επηρεασμένο από την Lancia Stratos HF Integrale.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Peugeot - Toyota
NISSAN