Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Nέο GMC Hummer SUV

2.813 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2021)

Η GMC, μετά το pick-up, παρουσίασε και το Ηummer σε έκδοση SUV προσφέροντάς του έως και τρία ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 842 άλογα και 15.592 Nm ροπής!


Η επιστροφή του ονόματος Hummer ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της SUV έκδοσης, λίγους μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού pick-up. Το SUV παρουσιάστηκε στο Final-4 του κολεγιακού πρωταθλήματος με την βοήθεια του γνωστού καλαθοσφαιριστή LeBron James.

H σχεδίαση του SUV είναι πολύ κοντινή σε αυτή του pick-up ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει το μπροστινό μέρος και το πλάι. Ο πρόβολος χαρακτηρίζεται από έναν τεράστιο προφυλακτήρα που ενσωματώνει τους απαραίτητους γάντζους για τις off-road διαδρομές που θα συναντήσει ενώ χαρακτηριστικά είναι τα λεπτά φώτα LED. Aν και θα περίμενε κανείς πως θα συναντήσουμε μεγάλες διαφορές στο πίσω μέρος, αυτό δεν συμβαίνει καθώς το SUV υιοθετεί την ίδια σχεδίαση με το pick-up.

Γνώριμο είναι το τοπίο στο εσωτερικό του Hummer SUV, αφού βλέπουμε ξανά έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μία οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 13,4 ιντσών. Το Hummer εξοπλίζεται  με την τελευταία έκδοση του ημιαυτόνομου συστήματος Super Cruise που επιτρέπει στον οδηγό του να μην έχει τα χέρια στο τιμόνι όταν αυτό κινείται σε συμβατούς αυτοκινητοδρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. 

Το Hummer SUV  θα λανσαριστεί αρχικά στην Edition 1 που εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 842 άλογα και 15.592 Nm ροπής και δίνουν την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κάνει το 0-96χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 483 χιλιόμετρα αλλά με το Extreme Off-road πακέτο, η αυτονομία μειώνεται σε 451 χλμ.

Την άνοιξη του 2023 θα λανσαριστούν οι 2X και 3Χ εκδόσεις του SUV. Η 2X έκδοση εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ 634 ίππων και 10.033 Nm ροπής με την αυτονομία της να φτάνει τα 483 χιλιόμετρα. Το κινητήριο σύνολο της 3Χ έκδοσης είναι ίδιο με αυτό της Edition 1.

To 2024, θα γίνει διαθέσιμη και η βασική έκδοση «2», το κινητήριο σύνολο της οποίας θα αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 634 ίππων και 10.033 Nm ροπής με την αυτονομία να φτάνει σε αυτή την έκδοση τα 402 χλμ. λόγω της μικρότερης μπαταρίας των 400V. Όποιος το επιθυμεί ωστόσο, μπορεί να εξοπλίσει την έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία των 800V που προσφέρει αυτονομία 483+ χιλιομέτρων.

Οι τιμές του Hummer SUV ξεκινούν από 79.995 δολάρια για την βασική έκδοση «2» και φτάνουν έως τις 110.595 δολάρια στην έκδοση Edition 1 μαζί με το Extreme Off-Road πακέτο.
 

FORD
NEXEN PROTES TOPOTHETISEIS