Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Kia K4 - Hatchback βενζίνης που στην Ευρώπη μπορεί να λέγεται Ceed

 Σχολιάστε 
4.082 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2024)
Νέο Kia K4 - Hatchback βενζίνης που στην Ευρώπη μπορεί να λέγεται Ceed
2 Φωτογραφίες »

- Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες, του Kia K4, που θα βγαίνει σε sedan & hatchback
- Στην Ευρώπη μάλλον θα λέγεται Ceed & θα είναι στην ίδια κατηγορία με Corolla και Golf
- Με σχεδίαση που θα θυμίζει τα SUV EV5 & EV7 -εσωτερικό με μία ενιαία 2-σε-1 οθόνη
- Σε κινητήρες βενζίνης & βλέπουμε…

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες, του Kia K4

Ενώ τα crossover και τα SUV, αυξάνονται και πληθύνονται, η Kia προσανατολίζεται να λανσάρει ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Ο λόγος για το Kia K4, το οποίο θα προσφέρεται σε δύο αμαξώματα, και σε hatchback αλλά και σε μεγαλύτερων διαστάσεων sedan. Στην αμερικανική αγορά θα είναι διαθέσιμες και οι δύο εκδοχές, όμως στην Ευρώπη θα ακολουθηθεί διαφορετική λογική, ακόμη και στο όνομα.

Στην Ευρώπη μάλλον θα λέγεται Ceed & θα είναι στην ίδια κατηγορία με Corolla και Golf

Και το λέμε αυτό, διότι στη Γηραιά Ήπειρο το αγοραστικό κοινό δεν προτιμά πια, τα sedan. Για αυτό και κατά πάσα πιθανότητα το νέο Kia K4 θα κυκλοφορήσει μόνο ως hatchback, αντιμετωπίζοντας κλασικές επιλογές της C κατηγορίας, όπως η Toyota Corolla και το Volkswagen Golf.
 
Και μάλιστα λέγεται ότι θα το κάνει με διαφορετικό όνομα. Ως αντικαταστάτης του Kia Ceed, δεν αποκλείεται να πάρει το όνομα του για να συνδεθεί πιο έντονα με το τελευταίο καθαρό μικρομεσαίο των Κορεατών.


Μπροστά από το τιμόνι βρισκόταν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώ στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη του infotainment, με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.
2 Φωτογραφίες »

Μπροστά από το τιμόνι βρισκόταν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώ στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη του infotainment, με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Με σχεδίαση που θα θυμίζει τα SUV EV5 & EV7 - εσωτερικό με μία ενιαία 2-σε-1 οθόνη

Από σχεδιαστικής άποψης, τόσο το sedan όσο και το hatchback θα υιοθετήσουν την ίδια σχεδιαστική γλώσσα της Kia, δηλαδή της νέας γενιάς με στοιχεία των SUV EV5 και EV9. Χαρακτηριστικά είναι τα φώτα ημέρας σε σχήμα Υ, οι κάθετοι προβολείς αλλά και η φάσα LED που τους συνδέει. Έπειτα, οι λαβές των πίσω θυρών της πόρτας K4 είναι τοποθετημένες ψηλά, δίπλα στην κολόνα C, την ώρα που τα πίσω φώτα έχουν γωνιακό design σε σχήμα 90 μοιρών.
 
Στο εσωτερικό, αναμένουμε το ίδιο ταμπλό τύπου EV9, που παρουσιάστηκε στο sedan K4 στη Νέα Υόρκη. Εκεί υπήρχε μία ενιαία οθόνη, 2-σε-1. Μπροστά από το τιμόνι βρισκόταν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώ στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη του infotainment, με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Σε κινητήρες βενζίνης & βλέπουμε…

Όσον αφορά τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα, οι περισσότερες πληροφορίες αφορούν την αγορά των ΗΠΑ. Εκεί, θα δούμε τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 150 ίππων και τον 1,6άρη turbo με τα 193 άλογα. Για την Ευρώπη, αυτό που μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια είναι πως ο 1,6 TGD-i θα είναι διαθέσιμος, λογικά με ήπια υβριδική τεχνολογία. Για τα υπόλοιπα, αναμένουμε…

Autotriti.gr
OPEL