Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
23 φωτογραφίες »

Nέο Lexus LF-Z Electrified

9.293 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2021)

Η Lexus παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο με την όνομα LF-Z Electrified θέλοντας να μας δείξει την καινούρια της σχεδιαστική ταυτότητα αλλά και τις καινοτομίες που θα έχουν τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.


Το LF-Z Electrified δίνει μία πρώτη εικόνα από το μέλλον της Lexus, με σχεδιαστικά στοιχεία, οδηγικά χαρακτηριστικά και προηγμένες τεχνολογίες που θα περιλαμβάνονται στα νέα μοντέλα, τα οποία θα παρουσιαστούν μέχρι το 2025.

Το LF-Z Electrified είναι μία πρωτότυπη μελέτη που δίνει μία πρώτη εικόνα από τη σχεδιαστική εξέλιξη της Lexus, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός απλού και συναρπαστικού σχήματος με ισχυρές αναλογίες και ξεχωριστή εμφάνιση. Χαρακτηρίζεται από απαλές γραμμές καμπίνας, χαμηλό ρύγχος και μια κορύφωση στο πίσω τμήμα. Οι μεγάλης διαμέτρου τροχοί είναι τραβηγμένοι στις γωνίες του οχήματος, βοηθώντας στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους και διαμορφώνοντας μία φαρδιά σιλουέτα. Πίσω, μία καθαρή και απλή οριζόντια σχεδίαση συνδυάζεται με τους τονισμένους τροχούς δημιουργώντας μία αίσθηση στιβαρότητας. Τα λεπτά, οριζόντια πίσω φωτιστικά σώματα φέρουν νέο λογότυπο Lexus, συμβολίζοντας τη νέα γενιά της σχεδίασης Lexus.
 
Η νέα φιλοσοφία Tazuna του cockpit προάγει την βασική, ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Lexus σε ανώτερο επίπεδο. Το cockpit είναι η καρδιά του οχήματος, ενώ ο πίνακας οργάνων και άλλα στοιχεία είναι τοποθετημένα σχετικά χαμηλά σε σχέση με τους επιβάτες. Αυτό δημιουργεί μία νέα αίσθηση ανοιχτού χώρου και ενός φιλόξενου περιβάλλοντος, που η φιλοσοφία omotenashi είναι εμφανής και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Η ενιαία, απέριττη σχεδίαση που ξεκινά από το ταμπλό και φτάνει μέχρι το πίσω τμήμα υποδηλώνει αισθητική καθαρότητα και υψηλή ποιότητα. 
 
Το νέο LF-Z Electrified concept ενσωματώνει οδηγικά χαρακτηριστικά, στιλιστικά στοιχεία και τεχνολογίες που η Lexus στοχεύει να υλοποιήσει μέχρι το 2025. Θα εξελίξει περαιτέρω τη φιλοσοφία Lexus Driving Signature, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από τη δημιουργία οχημάτων υψηλών επιδόσεων με τις νέες ευκαιρίες που προσφέρουν τα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης, προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη απόκριση του οδηγού και την αίσθηση ότι είναι πλήρως συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του. 

Για το σκοπό αυτό, το LF-Z Electrified κάνει χρήση προηγμένων τεχνολογιών και μιας ειδικής πλατφόρμας EV. Για παράδειγμα, οι ανώτερες δυναμικές επιδόσεις οφείλονται στην ιδανική θέση της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα, στην τεχνολογία DIRECT4 all-wheel drive και σε άλλα χαρακτηριστικά που παρέχουν υψηλού επιπέδου κινητικότητα που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα συμβατικά οχήματα.

Σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία που ανακοινώνει η Lexus, το LF-Z Electrified εξοπλίζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 90 kWh που προσφέρει αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Η Lexus έχει εγκαταστήσει ένα μοτέρ σε κάθε άξονα, με την μέγιστη ισχύς να ανέρχεται σε 543 άλογα και η ροπή στα 700 Nm. Το LF-Z Electrified, όπως ισχυρίζεται η Lexus, μπορεί να κάνει το 0-100 σε 3 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 200χλμ./ώρα.

Μέχρι το 2025, η Lexus θα παρουσιάσει 20 νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα, περισσότερα από 10 αμιγώς Ηλεκτρικά (BEV), Plug-In υβριδικά (PHEV) και Υβριδικά Ηλεκτρικά (HEV) που ικανοποιούν τις ανάγκες διαφορετικών χωρών και περιοχών σε όλο τον κόσμο. Η Lexus σκοπεύει να προσφέρει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις όλων των μοντέλων της μέχρι το 2025, ενώ μέχρι τότε εκτιμά ότι τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα θα έχουν μερίδιο άνω του 50% επί των παγκόσμιων πωλήσεων. Επίσης στοχεύει να επιτύχει ανθρακική ουδετερότητα σε όλο τον κύκλο ζωής των μοντέλων της μέχρι το 2050, από τους τομείς παραγωγής υλικών, εξαρτημάτων και logistics, μέχρι την απόρριψη και ανακύκλωση των οχημάτων. 

Mercedes
Autotriti.gr