Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέο Twingo: Ρετρό, φθηνό & ηλεκτρικό. Αυτό υπόσχονται οι Γάλλοι!

Νέο Twingo: Ρετρό, φθηνό & ηλεκτρικό. Αυτό υπόσχονται οι Γάλλοι!

5.886 Επισκέψεις στο άρθρο (6/1/2024)

- Η Renault λανσάρει όλη της την ηλεκτρική γκάμα με γνωστά ονόματα από το παρελθόν αντί να βρει καινούργια
- Megane, Scenic, Renault 5 και 4 θα είναι όλα ηλεκτρικά και τώρα και το Twingo
- To 5, 4 και το Twingo θα έχουν και ρετρό σχεδίαση θυμίζοντας τα προ 30ετίας παλιά μοντέλα
- Θα είναι φθηνά (σύμφωνα με την Renault) & με υψηλή ποιότητα για να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό από την Κίνα

Η Renault λανσάρει όλη της την ηλεκτρική γκάμα με γνωστά ονόματα από το παρελθόν

Πως κλείνει το σερί ανακοινώσεων και λανσαρισμάτων της Renault; Όπως άρχισε, με νοσταλγία, ρετρό σχεδίαση, γνώριμα ονόματα από το παρελθόν της μάρκας, και ηλεκτρικά μοντέλα. Αρκεί αυτό για τη μάρκα όμως;

Αν η Renault απλά έπαιρνε το Megane και το Scenic, τα δύο της πιο δημοφιλή μοντέλα, τα έκανε ηλεκτρικά και τα λανσάριζε ως νεά γενιά, δεν θα είχαμε τίποτα παραπάνω από αυτό να πούμε. Όμως και τα δύο αυτά μοντέλα, παρά τα γνώριμα ονόματά τους, δεν έχουν τίποτα κοινό με το παρελθόν τους. Το Megane έχει το σχήμα που πλέον έχουν τα μικρομεσαία, σαν υπερφυσικό χάτσμπακ, και το Scenic δεν είναι πια MPV αλλά crossover, σχεδόν SUV.
 

Megane, Scenic, Renault 5 και 4 θα είναι όλα ηλεκτρικά και τώρα και το Twingo

Όμως η Renault δεν αρκείται σε αυτά. Θέλει το νέο 5 και το νέο 4, αποκλειστικά ηλεκτρικά, να είναι φθηνά, ευχάριστα και όμορφα εκτός από απλά ρετρό. Και για κατακλείδα αυτού του σερί, η Renault λανσάρει το 2026 τη νέα γενιά Twingo.
 

To 5, 4 και το Twingo θα έχουν και ρετρό σχεδίαση θυμίζοντας τα προ 30ετίας παλιά μοντέλα

Το ρετρό συνεχίζει, με το μοντέλο σε πρώτες εικόνες να μοιάζει με νέα εκτέλεση του αρχικού αυτοκινήτου, στην ίδια λογική του 5 και του 4. Αυτό όμως δεν είναι έκπληξη, όσο είναι το ότι το Twingo είναι ένα μίνι μοντέλο, και η εντύπωση που είχαμε είναι πως μίνι και ηλεκτρικό δεν πάνε στην ίδια πρόταση. Και όμως. Η Renault θέλει το νέο Twingo να δώσει ρεύμα σε όλους τους οδηγούς, όπως κάποτε το προηγούμενο μοντέλο έδωσε «ρόδα» σε όλους τους οδηγούς.
 

Θα είναι φθηνά (σύμφωνα με την Renault) & με υψηλή ποιότητα για να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό από την Κίνα

Ο επικεφαλής της μάρκας Λούκα ντε Μέο έκανε λόγο για εκδημοκρατισμό της ηλεκτροκίνησης, αφού θεωρεί πως με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους οδηγούς να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Εσύ περίμενες τόσο σύντομα ένα τόσο μικρό μοντέλο με ηλεκτροκίνηση; Και τελικά αν μπορεί να το κάνει η Renault, μήπως να το κάνουν και οι υπόλοιποι για φθηνά ηλεκτρικά; Ή μήπως είναι πολύ μικρό για να κάνει διαφορά σε όσους θέλουν κάτι πιο ευρύχωρο;
 

Mercedes
OPEL